Uitslag 2-2
Zondag 30 augustus 2022, 12:15
Eerste Divisie
Competitieronde 1
Scoreverloop 6. Ilias Bronkhorst 1-0, 38. Ilias Bronkhorst 2-0, 43. Nick Doodeman 2-1, 68. Zakaria El Azzouzi 2-2
Scheidsrechter Serdar Gozubuyuk
Toeschouwers 763
Stadion Rabobank IJmond Stadion, Velsen
Gele kaarten Alex Plat (FC Volendam), Siebe Vandermeulen, Yael Liesdek (Telstar)
Rode kaarten Geen
Telstar Jasper Schendelaar, Ben Aissa Ben Amar, Frank Korpershoek, Redouan El Yaakoubi, Shayne Pattynama; Siebe Vandermeulen (74. Richelor Sprangers), Welat Cargo (83. Yael Liesdek), Daniel Adshead, Sven van Doorm, Ilias Bronkhorst (83. Niels van Wetten), Glynor Plet (83. Redouan Taha El Idrissi). Trainer: Andries Jonker
FC Volendam Nordin Bakker; Brian Plat (45. Fransesco Antonucci), Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin (45. Mike Eerdhuijzen); Alex Plat, Boy Deul (63. Fransesco Antonucci), Jari Vlak; Nick Doodeman (82. Darius Johnson) Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri (60. Zakaria El Azzouzi). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Al in de 7e minuut kwam Telstar op voorsprong. De verdediging van FC Volendam wist de bal uit een corner niet weg te krijgen. De bal kwam in de kluts terecht bij Ilias Bronkhorst. Die haalde uit en tekende voor de eerste treffer van het seizoen. Bronkhorst, normaal gesproken rechtsback, tekende ook voor het tweede doelpunt. De goal ontstond uit een zeer fraaie aanval van Telstar. Verdediger Benaissa Benamar stoomde op naar het middenveld, passte naar Shayne Pattynama die de bal na een goede rush voorgaf op Glynor Plet. Vervolgens kwam de bal bij Ilias Bronkhorst. Keeper Nordin Bakker ging hierbij niet vrijuit. Hij dook over de bal heen. FC Volendam had het betere van het veldspel maar kon moeilijk tot kansen komen. Telstar hield de ruimtes klein waardoor FC Volendam niet zijn gewenste spel kon spelen. De eerste kans van de bezoekers was wel direct raak. Nick Doodeman strafte miscommunicatie in de Velsense defensie af. In de tweede helft wijzigde Telstar van spelsysteem. Trainer Wim Jonk haalde zijn backs Brian Plat en John Murkin er af, in hun plaats bracht hij Mike Eerdhuijzen en Francesco Antonucci. In de 3-4-3 opstelling werd FC Volendam sterker. Invaller Zakarari el Azzouzi bracht, via een kopbal, in de 68e minuut de stand weer in evenwicht.