Uitslag 2-3
Vrijdag 16 april 2021, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 34
Scoreverloop 4. Samuele Mulattieri 1-0, 5. Odysseus Velanas 1-1, 9. Oussama Alou 2-1, 38. Boy Deul 2-2, 90. Martijn Kaars 2-3
Scheidsrechter Nick Smit
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Sportcomplex Zoudenbalch, Utrecht
Gele kaarten Mickey van de Ven (FC Volendam), Davy van den Berg (Jong FC Utrecht)
Rode kaarten Geen
Jong FC Utrecht Thijmen Nijhuis, Raymond Huizing, Rick Meissen, Joshua Mukeh, Gabriël Culhaci, Albert Lottin (78. Yuya Ikeshita), Odysseus Velanas, Davy van den Berg, Mohamed Mallahi (88. Rida El Barjiji), Jeredy Hilterman, Oussama Alou (71. Tim Pieters). Trainer: Ab Plugboer
FC Volendam Nordin Bakker, Denso Kasius, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin, Samir Ben Sallam, Alex Plat, Francesco Antonucci; Boy Deul (54. Martijn Kaars), Samuele Mulattieri (90+4. Brian Plat), Ibrahim El Kadiri (78. Zakaria El Azzouzi). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Doordat Jong FC Utrecht doordekte op de Volendamse centrumverdedigers, die vervolgens de ruimte aan de zijkanten niet vonden, kwam er van opbouw van de aanvallen weinig terecht. Maar doordat beide clubs grossierden in fouten werd het toch een leuke, en vooral doelpuntrijke wedstrijd. Binnen 9 minuten stond het al 2-1 voor Jong FC Utrecht. FC Volendam opende wel de score na geklungel achterin bij de thuisclub. Franco Antonucci profiteerde en liet Samuele Mulattieri scoren. Dat Jong FC Utrecht binnen een minuut weer op 1-1 kwam, dit keer na halfslachtig uitverdedigen bij FC Volendam was tekenend voor de wedstrijd. Na de 2-1 - weer 4 minuten later - kreeg FC Volendam meer grip. Met name Francesco Antonucci liet wat mogelijkheden liggen, maar voor rust viel toch nog de verdiende gelijkmaker. Uit een corner kopte Boy Deul fraai raak. Na rust ging FC Volendam op zoek naar meer. Maar veel kansen wist FC Volendam niet af te dwingen uit het veldoverwicht. Francesco Antonucci was het dichtst bij een treffer. Maar zijn schot verdween via doelman Thijmen Nijhuis en de lat over. Daarmee leek het duel op een tegenvaller uit te lopen voor FC Volendam. Tot invaller Martijn Kaars in de 90ste minuut naar de niet meer verwachte overwinning knalde.