Uitslag 3-0
Vrijdag 18 oktober 2019, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 11
Scoreverloop 24. Elmo Lieftink 1-0, 47. Maecky Fred Ngombo 2-0, 51. Martijn Berden 3-0
Scheidsrechter Edwin van de Graaf
Toeschouwers 8.300
Stadion De Adelaarshorst, Deventer
Gele kaarten Richard van der Venne (Go Ahead Eagles)
Rode kaarten Geen
Go Ahead Eagles Hobie Verhulst, Gino Bosz (76. Zakaria Eddahchouri), Jeroen Veldmate, Elso Brito, Jenthe Mertens, Sam Beukema, Elmo Lieftin, Richard van der Venne (87. Boyd Lucassen), Jaroslav Navrátil (67. Adrian Edqvist), Maecky Ngombo, Martijn Berden. Trainer: Jack de Gier
FC Volendam Nordin Bakker, Mohamed Betti, Marco Tol, Mike Eerdhuijzen (46. Darryl Baly) Micky van der Ven, Kevin Visser, Jari Vlak, Gerry Vlak (67. Francesco Antonucci), Nick Doodeman, Jelle Duin, Darius Johnson (77. Martijn Kaars). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam begon nog wel goed aan het duel. Maar met de openingstreffer van Go Ahead Eagles kreeg het toch al broze zelfvertrouwen opnieuw een knauw. De bezoekers hielden de schade tot aan de rust nog wel beperkt. Maar direct na rust sloeg de thuisploeg twee keer toe en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Tekenend voor de machteloosheid van de bezoekers was dat de enige keer waarbij Hobie Verhulst, de doelman van Go Ahead met een verleden in Volendam, serieus in actie moest komen, de gevaarlijke situatie werd veroorzaakt door diens ploeggenoot Sam Beukema, die een schot van richting veranderde. Eigenlijk haalde alleen linksback Micky van der Ven, die zijn basisdebuut maakte, en aanvoerder Kevin Visser een voldoende. Laatstgenoemde stak na de wedstrijd zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken gestoken. Geconfronteerd met de opmerking dat de eerste twee treffers (Elmo Lieftink en Maecky Ngombo) uit corners vielen, schudde hij veelbetekenend het hoofd. ,,De manier waarop wij bij die dode spelmomenten verdedigden, zegt genoeg".