Uitslag 2-4
Vrijdag 27 september 2024, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 8
Scoreverloop 33. Martijn Berden 0-1, 39. Rick Ketting 0-2, 58. Martijn Berden 0-3, 78. Henk Veerman 1-3, 89. Daniel Beukers 2-3, 90+7. Paul Pöpperl 2-4
Scheidsrechter Joey Kooij
Toeschouwers 5.629
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Bilal Ould-Chikh (FC Volendam), Lasse Wehmeyer, Paul Pöpperl (VVV Venlo)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Barry Lauwers, Gladwin Curiel, Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal (79. Daniel Beukers), Bilal Ould-Chikh, Alex Plat (61. Aurelio Oehlers), Jamie Jacobs (79. Anass Bouziane), Milan de Haan (46. Brandley Kuwas), Henk Veerman, Robert Mühren. Trainer: Rick Kruys
VVV Venlo Jan de Boer, Diego van Zutphen (52. Yahcuroo Roemer), Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen, Tim Braem, Elias Sierra, Max de Waal (81. Paul Pöpperl), Martijn Berden (81. Emmanuel Gyamfi), Konstantinos Doumtsios (69. Pepijn Doesburg), Naim Matoug (69. Lasse Wehmeyer). Trainer: John Lammers
Bijzonderheden FC Volendam kende de eerste twintig minuten een prima start, waarin de thuisploeg genoeg kansen op een doelpunt kreeg. Henk Veerman raakte de paal en de aanvoerder kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Bilal Ould-Chikh en Yannick Leliendal waren met afstandsschoten gevaarlijk. Na een afgekeurde goal van VVV Venlo wegens hands, halverwege de eerste helft, raakte FC Volendam compleet de weg kwijt. Dat leidde tot de 0-1, gevolgd door de 0-2, waarbij doelman Barry Lauwers opzichtig onder een voorzet doorging. Vrijwel direct na rust gooide VVV-Venlo met de 0-3, via Martijn Berden, de wedstrijd in het slot. De Volendamse doelman speelde bij dit doelpunt wederom negatieve rol, want hij miste de bal bij een lage voorzet. Toch kwam FC Volendam in de slotfase nog terug. Henk Veerman zorgde met een mooie boogbal voor de 1-3, waarna invaller Daniël Beukers de Volendamse hoop met een tweede nieuw leven gaf. Zes minuten blessuretijd kwamen erbij en kon de thuisclub nog aan een punt ruiken. Henk Veerman zag zijn kopbal echter in de laatste minuut door de uitstekende doelman Jan de Boer gekeerd worden. Het slotoffensief bleek te laat zijn ingezet. Uiteindelijk maakte VVV Venlo er in een counter ook nog 2-4 van. Daar bleef het bij.

Henk Veerman vindt de uitblinkende VVV-doelman Jan de Boer op zijn weg. Foto Fred Rotgans, FCVD