Uitslag 1-4
Zondag 12 november 2023, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 12
Scoreverloop 7. Bart Vriends 0-1, 13. Milan de Haan 1-1, 42. Joshua Kitolano 1-2, 87. Bart Vriends 1-3, 90+1. Arno Verschueren 1-4
Scheidsrechter Richard Martens
Toeschouwers 6.784
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Tijs Velthuis (Sparta)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Mio Backhaus, Oskar Buur (62. Deron Payne), Benaissa Benamar, Josh Flint, George Cox, Calvin Twigt, Damon Mirani, Milan de Haan, Bilal Ould-Chikh (62. Zach Booth), Robert Mühren (84. Quincy Hoeve), Darius Johnson (62. Garang Kuol). Trainer: Matthias Kohler
Sparta Nick Olij, Said Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust, Jonathan de Guzman, Joshua Kitolano, Arno Verschueren, Charles-Andreas Brym (91. Rick Meissen), Tobias Lauritsen, Camiel Neghli (91. Django Warmerdam). Trainer: Jeroen Rijsdijk
Bijzonderheden Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Volendam op achterstand. Bart Vriends kopte binnen en daarbij zag FC Volendam-keeper Mio Backhaus er niet goed uit. De thuisploeg kwam al snel weer op gelijke hoogte door een prachtige pegel van Milan de Haan van buiten de zestien: 1-1. Na de levendige beginfase zakte het spel in. Na een half uur spelen had Milan de Haan een aardig afstandsschot in de benen. De poging van de middenvelder ging net over. Richting de rust kreeg Calvin Twigt nog een aardige kans uit de rebound, maar zijn schot werd gekraakt. Op slag van rust kreeg FC Volendam het deksel op de neus. Uit een counter zette Johsua Kitolano de 1-2 op het scorebord. Dat was ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft was er weinig te beleven. In de 61e minuut had Milan de Haan de bal voor het inschieten, maar zijn poging ging naast. Een kwartier later was invaller Garang Kuol met een schot van binnen de zestien dicht bij de gelijkmaker. Ook de Rotterdammers speelden weinig klaar, maar dat veranderde in de slotfase. Eerst werd een kopbal van Charles-Andreas Brym gekeerd door Mio Backhaus. Even later gooide Sparta de wedstrijd in het slot. Bart Vriends kon de bal binnentikken bij een corner. Arno Verschueren maakte het allemaal nog erger door van afstand de 1-4 op het scorebord te zetten.

Keeper Mio Backhaus laat zich door Bart Vriends aftroeven waardoor FC Volendam al vroeg op achterstand komt. Foto Fred Rotgans, FCVD

Damon Mirani wordt in de opbouw gadegeslagen door de Spartanen Bart Vriends (l) en Arno Verschueren (r). Foto Fred Rotgans, FCVD

Sparta-keeper Nick Olij zorgt voor opruiming voordat Josh Flint (28) kan inkoppen. Foto Fred Rotgans, FCVD