Scoreverloop 16. Joshua Brenet 1-0, 17. Vaclav Cerny 2-0, 20. Mees Hilgers 3-0
Gele kaarten Robin Pröpper (FC Twente)
Rode kaarten Geen
FC Twente Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Mees Hilgers (66. Max Bruns), Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Sem Steijn (46. Michel Vlap), Anass Salah-Eddine (46. Michal Sadílek), Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel (62. Manfred Ugalde), Virgil Misidjan (79. Daan Rots). Trainer: Ron Jans
FC Volendam Filip Stankovic, Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani (46. Bilal Ould-Chikh), Josh Flint (46. Benaissa Benamar), Derry John Murkin (80. Ibrahim El Kadiri), Calvin Twigt, Carel Eiting, Florent Sanchez (73. Daryl van Mieghem), Robert Mühren, Francesco Antonucci (62. Dean James). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Veel kans op een goed resultaat in Enschede had FC Volendam niet. Door 3 doelpunten in 4 minuten tijd keek het na 20 minuten al tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld ook. FC Volendam slaagde er, ook na rust met een extra aanvaller (Bilal Ould-Chikh) voor een verdediger, niet in het FC Twente echt lastig te maken. En FC Twente, met de zware bekerwedstrijd tegen Ajax van donderdag nog in de benen, geloofde het verder wel. Al mocht FC Volendam van geluk spreken dat schoten van Vaclav Cerny en Michel Vlap op de paal eindigden, anders was de oorwassing nog duidelijker in de cijfers tot uiting gekomen.