Scoreverloop 39. Arno van Keilegom 1-0, 44. Martijn Kaars 1-1
Gele kaarten Martijn Kaars (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Helmond Sport Mike Havekotte, Boyd Reith, Paul Fosu-Mensah, Robin van der Meer, Dean van der Sluys (66. Keyennu Lont), Jarno Lion, Gaétan Bosiers, Ilias Breugelmans, Jellert van Landschoot, Jules Houttequiet, Arno van Keilegom (53. Bryan van Hove). Trainer: Wil Boessen
FC Volendam Filip Stankovic, Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James, Gaetano Oristanio (81. Lequincio Zeefuik), Alex Plat (90. Mike Eerdhuijzen), Calvin Twigt (66. Walid Ould-Chikh), Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Martijn Kaars (66. Achraf Douiri). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam trof in Helmond Sport een tegenstander die 'de bus voor het doel parkeerde' en slechts 1 aanvaller had opgesteld. Die eenzame spits, Arno van Keilegom, maakte na veertig minuten uit de eerste fatsoenlijke aanval van de thuisclub ook nog 1-0. FC Volendam dat al breiend moeite had gaten in de Brabantse muur te vinden kwam op slag van rust terug. Robert Mühren, die zelf twee kansen liet liggen, bediende Martijn Kaars op maat voor 1-1. Na rust werd de Volendamse druk steeds groter. Oristanio en invaller Ould-Chikh waren dichtbij, maar de treffer viel niet.