Uitslag 1-3
Dinsdag 2 februari 2021, 18:45
Eerste Divisie
Competitieronde 22
Scoreverloop 40. Boy Deul 0-1, 64. Wout Droste 1-1, 75. Samuele Mulattieri 1-2, 90. Samuele Mulattieri 1-3
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion De Adelaarshorst, Deventer
Gele kaarten Denso Kasius (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Go Ahead Eagles Jay Gorter, Wout Droste, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (86. Jay Idzes), Bas Kuipers, Boyd Lucassen, Erkan Eyibil (69. Jacob Mulenga), Luuk Brouwers, Antoine Rabillard, Sam Hendriks (69. Giannis Botos), Bradly van Hoeven. Trainer: Kees van Wonderen
FC Volendam Nordin Bakker, Denso Kasius (86. Jip Molenaar), Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Derry John Murkin, Dean James (71. Ibrahim El Kadiri), Samir Ben Sallam (71. Calvin Twigt), Alex 'Worst' Plat, Francesco Antonucci (83. Giannis Iatroudis), Samuele Mulattieri, Boy Deul. Trainer: WIm Jonk
Bijzonderheden Trainer Wim Jonk koos in Deventer voor een opstelling met vijf verdedigers en met middenvelder Boy Deul als tweede spits achter Samuele Mulattieri. Dat pakte verrassend goed uit. FC Volendam was beter, alsof het al jaren in die tactische variant voetbalde, en kreeg voldoende kansen. Boy Deul bracht de bezoekers vlak voor rust - na geknoei bij Go Ahead Eagles achterin - met een strakke schuiver verdiend op voorsprong. Na rust drong Go Ahead Eagles, dat voor rust nauwelijks iets wist te creëren, meer aan. En dat leverde ook de verdiende gelijkmaker op via Wout Droste. Doelman Nordin Bakker speelde een cruciale rol in de 74ste minuut. Toen Mike Eerdhuijzen knullig de bal verspeelde, hield hij knap Giannis Botos van scoren af. In de tegenaanval was het wel raak nadat Boy Deul Samuele Mulattieri op maat bediende: 1-2. Diep in blessuretijd leek de doelman van Go Ahead Jay Gorter toch nog de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Hij raakte de bal uit een corner echter niet goed. Waarna Samuele Mulattieri in de counter de bal in het verlaten doel kon lopen voor 1-3.