Uitslag 0-3
Zondag 2 april 1995, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 27
Scoreverloop 23. Mike Obiku 0-1, 40. Arnold Scholten 0-2, 83. Jozsef Kiprich 0-3
Scheidsrechter Jef van Vliet
Toeschouwers 8.500
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Volendam Edwin Zoetebier, André Ooijer, Robert Molenaar, Edwin Hermans, René Binken, Danny den Ouden, Johan Steur, Jorg Smeets, André Wasiman, Miroslav Stefanovic (68. Pascal Jongsma), Ronald Bond (72. Hans Bond). Trainer: Wim Rijsbergen
Feyenoord Ed de Goey, Ruud Heus, Errol Refos (80. Rob Maas), Bernard Schuiteman, Rob Witschge, Peter Bosz, Arnold Scholten, Orlando Trustfull, József Kiprich, Regi Blinker (83. Giovanni van Bronckhorst), Mike Obiku. Trainer: Willem van Hanegem
Bijzonderheden De wedstrijd was slechts 20 minuten spannend. Nadat René Binken en Miroslav Stefanovic in het begin de kansen onbenut hadden gelaten, sloeg Feyenoord hard toe. Jozsef Kiprich legde in de 22e minuut de bal op het hoofd van Bernard Schuiteman die doorkopte en Mike Obiku in staat stelde het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken: 0-1. Arnold Scholten forceerde vlak voor rust de beslissing nadat Miroslav Stefanovic oog in oog met Ed de Goey voor de derde keer had gefaald: 0-2. Hij schoot na een bekeken pass van Jozsef Kiprich, in het dak van het doel binnen. In de tweede helft bakte FC Volendam er nog maar weinig van. Feyenoord kreeg alle ruimte om er lustig op los te combineren maar wist nog maar één keer te scoren. Jozsef Kiprich zorgde met een droge schuiver voor 0-3.