Uitslag 4-0
Zondag 10 november 1985, 14:30
Eerste Divisie
Competitieronde 13
Scoreverloop 40. Gerrie Voets 1-0, 47. Ad de Jong 2-0, 55. Gerrie Voets 3-0 (pen.), 57. Dirk van der Laan 4-0
Scheidsrechter Ten Hoven
Toeschouwers 2.100
Stadion Sportpark De Luiten, Roosendaal
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
RBC Frank Brugel, Peter Pijpers, Wim van der Steene, Albert Jurgens, Ruud Brood, Johan Molenaar, Gerrie Jumelet, Addy Gorree, Ad de Jong, Gerrie Voets, Dirk van der Laan. Trainer: Hans Verel
FC Volendam Jan Klouwer, Ron Voorn, Jack Klepper, Theo Bond, Hans Bakker, Hans de Vries (81. Eric van Geemen), Jan Schokker, Johan Steur, Johnny Holshuijzen, Joop Bockling, Ab Plugboer. Trainer: Barry Hughes
Bijzonderheden FC Volendam speelde de slechtste wedstrijd van de competitie tot dan toe. Dat was het commentaar van Volendam-zijde na de ontmoeting met RBC. Leek de ploeg na de zege, van die week ervoor, op Emmen weer op de goede weg, die dag werd die hoop hard de bodem ingeslagen. In Roosendaal kreeg FC Volendam met liefst 4-0 klop en die eindstand was nog volkomen terecht ook. Tekenend voor het slechte spel van de Volendammers was het feit dat Joop Böckling zelfs vanaf de strafschop-stip niet in staat was om de eer te redden. FC Volendam speelde zonder agressie, zonder zelfvertrouwen, terwijl de meestal vlot lopende combinaties totaal niet uit de verf kwamen. Eén speler deelde niet in de malaise en dat was doelman Jan Klouwer. In zijn eentje kon hij RBC echter niet van een verdiende overwinning afhouden. Gerrie Voets opende voor de rust de score. Op jacht naar de gelijkmaker nam FC Volendam teveel risico's en kreeg via Ad de Jong de rekening prompt gepresenteerd (2-0). Binnen 10 minuten kreeg de nederlaag gestalte door treffers van Dirk van der Laan en weer Gerrie Voets.