Uitslag 5-1
Zaterdag 26 mei 1979, 19:00
Eredivisie
Competitieronde 31
Scoreverloop 4. Theo de Jong 1-0, 21. Johan Toonstra 2-0, 37. Theo de Jong 3-0, 58. Jaap Braan 3-1, 70. Theo de Jong 4-1 (penalty), 88. Dick Nanninga 5-1
Scheidsrechter Gerard Jonker
Toeschouwers 3.500
Stadion Kaalheide, Kerkrade
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Roda JC Jan Jongbloed, Leo Degens (46. Gene Hanssen), Leo Ehlen , Peter de Wit, Dick Nanninga, Theo de Jong, Sten Ziegler (61. Terry Lees), Michel Mommertz, Pierre Vermeulen, Johan Toonstra, Willi Smeets. Trainer: Bert Jacobs
FC Volendam Frans Hoek, Jan Schokker, Kees Guyt, Jaap 'Suikere' Jonk (59. Eddy Kraal), Johnny van Wensveen, Jaap Braan, Dick de Boer, Frank Kramer (84. René Tol), Dick 'Sport' Bond, Dick Helling, Jan 'Taze' Plat. Trainer: Jan Mak
Bijzonderheden Al in de 4e minuut werd de hoop van FC Volendam om via een defensieve tactiek een puntje in de wacht te spelen de bodem ingeslagen. Een dieptepass van Peter de Wit bereikte Theo de Jong, die de bal vallend langs doelman Frans Hoek schoof. Hoewel alles wat Volendam was voor buitenspel appelleerde, keurde scheidsrechter Jonker het doelpunt goed. Na die snelle treffer moest FC Volendam wel in de aanval gaan en dat brak de bezoekers flink op. Van de ruimte die ontstond maakten de Limburgse aanvallers gretig gebruik. Nog voor rust tilden Johan Toonstra en opnieuw Theo de Jong de score naar 3-0. In de tweede helft bracht Jaap Braan de achterstand van Volendam aanvankelijk tot 3-1 terug, maar daarna kwam de machine van Roda weer op gang. Theo de Jong, met een derde doelpunt, en Dick Nanninga brachten de eindstand naar 5-1.