Klasse Eredivisie
Plaats 13
Trainer Piet Dubbelman
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

Het seizoen ervoor was Volendam op een fraaie 7e plaats in de Eredivisie geëindigd, waardoor men voor het eerst niet als nieuweling moest aantreden. Slechts de povere resultaten in uitwedstrijden zaten dwars. Dit ‘uit-syndroom’ werd heel overtuigend overwonnen onder de nieuwe trainer Piet Dubbelman. In uitwedstrijden werden zelfs meer punten gehaald dan in thuiswedstrijden. Uniek waren de overwinningen op Feijenoord (2-5) in De Kuip en die op Ajax (1-3) in De Meer. Volendam was de eerste ploeg in het betaalde voetbal die het presteerde om in één seizoen van beide topclubs uit te winnen. Het duurde tot 1977 voor Roda JC deze prestatie evenaarde. Volendam zou op de 13de plaats eindigen, waarmee het Eredivisieschap bleef behouden. 

De eerste maanden van 1962 kwam de competitie op achterstand wegens de strenge winter. De velden lagen bedekt met sneeuw en kon er pas na maanden winterstop weer gespeeld worden. De KNVB kende veel problemen om de bekercompetitie tijdig af te ronden. Mede omdat in de reguliere competitie ook een achterstand ontstond, werd de 3e ronde 4 maanden later gespeeld dan oorspronkelijk gepland. De wedstrijden in de 4e ronde, kwartfinale, halve finale en finale werden afgewerkt tussen 16 mei en 23 juni 1963.

Lees ook: Koning Winter slaat toe
Lees ook: Sensatie in de Rotterdamse Kuip
 

Staand vlnr. Klaas Zwarthoed (Vracht), Gerrit Zwarthoed, Bruin Steur (Joep), Klaas Karregat (Blubber), Harmen Veerman (de Poes), Jaap Zwarthoed (Kof). Hurkend vlnr. Jintje Schilder (Koles), Wim Kras, Jannie Schilder, Jan Kwakman (Brak) en Jaap Smit (Jut).