Uitslag 0-2
Dinsdag 23 februari 2021, 18:45
Eerste Divisie
Competitieronde 24
Scoreverloop 59. Naci Ünüvar 0-1, 70. Kian Fitz-Jim 0-2, 84. Zakaria El Azzouzi 1-2, 90+4. Samuele Mulattieri 2-2, 90+5. Zakaria El Azzouzi 3-2
Scheidsrechter Robin Gansner
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Samuele Mulattieri (FC Volendam), Youri Baas (Jong Ajax)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Joey Roggeveen, Denso Kasius (66. Marco Tol), Brian Plat, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Boy Deul, Alex Plat (77. Darius Johnson), Calvin Twigt, Martijn Kaars (66. Zakaria El Azzouzi), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (77. Giannis Iatroudis). Trainer: Wim Jonk
Jong Ajax Dominik Kotarski, Quinten Timber, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo Youri Baas (90+3. Nordin Musampa), Youri Regeer, Jurgen Ekkelenkamp (66. Kian Fitz-Jim), Kenneth Taylor, Sontje Hansen (83. Gibson Yah), Lassina Traoré (66. Christian Rasmussen), Naci Ünüvar (66. Arjany Martha). Trainer: Mitchell van der Gaag
Bijzonderheden Beide ploegen combineerden vlot en verzorgd, maar rond de strafschopgebieden stokte dat. FC Volendam had een licht overwicht, maar grote kansen wist het niet te creëren. Na rust probeerde Jong Ajax meer druk te zetten en gebeurde er veel meer voor de doelen. Na precies een uur spelen namen de Amsterdammers de leiding. Naci Ünüvar - tot dan nagenoeg onzichtbaar - rondde voorbereidend werk van Sontje Hansen onberispelijk af. Naci Ünüvar had de wedstrijd een paar minuten moeten beslissen, maar mikte opnieuw op aangeven van Sontje Hansen nu naast het doel. Maar na een prachtige combinatie, afgerond door invaller Kian Fitz-Jim, werd het twintig minuten voor tijd alsnog 0-2. FC Volendam wist er aanvankelijk te weinig tegenover te stellen. Een kopbal van Martijn Kaars ging net voorlangs. Brian Plat ging over de knie bij Youri Baas, maar arbiter Gansner zag er geen strafschop in. Giannis Iatroudis wist van dichtbij de juiste richting niet te vinden. Daarmee leek FC Volendam opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen, maar in de knotsgekke slotfase werd alles op zijn kop gezet. Zakaria El Azzouzi tekende vijf minuten voor tijd voor 1-2. Samuele Mulattieri leek in de laatste minuut blessuretijd FC Volendam alsnog een puntje te bezorgen. Maar Ajax knoeide direct na de aftrap en gaf Zakaria El Azzouzi vrij baan, die daar gretig gebruik van maakte: 3-2.