Uitslag 4-1
Zaterdag 15 mei 2021, 16:30
Eerste Divisie
Play-offs 1e ronde
Scoreverloop 33. Kai de Rooij 1-0, 52. Moïse Adilehou 2-0, 65. Lewis Fiorini 3-0, 78. Samuele Mulatteri 3-1, 86. Michaël Maria 4-1
Scheidsrechter Pol van Boekel
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaarten Mohamed El Allouchi (NAC Breda), Alex Plat, Brian Plat (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
NAC Breda Nick Olij, Robin Schouten, Moise Adilehou, Dion Malone, Ramon Hendriks, Lewis Fiorini, Mohamed El Allouchi, Thom Haye (89. Anouar Kali), Marouan Azarkan (76. Moreno Rutten), Sydney van Hooijdonk (76. Lex Immers), Kaj de Rooij. Trainer: Maurice Steijn
FC Volendam Nordin Bakker, Denso Kasius, Marco Tol (66. Brian Plat), Micky van de Ven, Derry John Murkin, Boy Deul, Alex Plat (81. Calvin Twigt), Samir Ben Sallam (66. Lequincio Zeefuik), Martijn Kaars (81. Giannis Iatroudis), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (46. Francesco Antonucci). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Vooral in de eerste helft bleef FC Volendam in aanvallend opzicht onder de maat. Aan werklust geen gebrek, maar een aantal spelers leken bevangen door nervositeit. Pas na rust werd door de ploeg de schroom van zich afgegooid. FC Volendam keek toen echter al tegen een achterstand aan. Want NAC had niet veel nodig om toe te slaan. Moïse Adiléhou liet het eerst nog bij een waarschuwing, maar 10 minuten voor rust kende Kaj de Rooij na een scherpe voorzet van voormalig Volendam-speler Robin Schouten geen genade, 1-0. NAC Breda moest ver terug, maar deelde toch al snel de nekslag uit. Opnieuw viel de bal uit een corner voor de voeten van Adiléhou, maar ditmaal miste de robuuste verdediger niet, 2-0. Ook de 3-0, na weer een verdedigende fout van FC Volendam, bleef niet lang uit. Dat Franscesco Antonucci diep in blessuretijd nog een strafschop miste, paste alleen maar in het beeld van het seizoen, waarin FC Volendam de hooggespannen verwachtingen niet kon waarmaken.