Uitslag 2-3
Vrijdag 7 december 2020, 21:00
Eerste Divisie
Competitieronde 15
Scoreverloop 14. Boy Deul 0-1, 17. Luigi Bruins 1-1, 32. Siebe Horemans 2-1, 39. Martijn Kaars 2-2, 88. Boy Deul 2-3
Scheidsrechter Robin Hensgens
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam
Gele kaarten Samir Ben Sallam, Jari Vlak (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Excelsior Alessandro Damen, Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Brandon Omonde-Ottewill, Mats Wieffer (89. Stijn Meijer), Reuven Niemeijer, Luigi Bruins (49. Julian Baas), Ahmad Mendes Moreira (79. Dave van Delft), Elias Mar Omarsson, Joel Zwarts. Trainer: Marinus Dijkhuizen
FC Volendam Joey Roggeveen, Mohamed Betti, Marco Tol, Micky van de Ven, Dean James (64. Mike Eerdhuijzen), Boy Deul, Samir Ben Sallam (46. Jari Vlak), Francesco Antonucci, Nick Doodeman (82. Zakaria El Azzouzi), Samuele Mulattieri (72. Giannis Iatroudis), Martijn Kaars (64. Ibrahim El Kadiri). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden In de eerste helft ontwikkelde zich bij vlagen een aantrekkelijke wedstrijd. Hierin kwam FC Volendam wat gelukkig op voorsprong toen een schot uit tweede lijn van Boy Deul van richting werd veranderd. Maar FC Volendam slaagde er, net als vaker dat seizoen, niet in de voorsprong te consolideren. Binnen een paar minuten was het 1-1. De wijze waarop sprak boekdelen. Nick Doodeman liet zich wel heel gemakkelijk uitkappen door Luigi Bruins die daarna niet meer werd lastig gevallen en in de korte hoek kon binnenschuiven. Nadat Horemans uit een corner mocht raak koppen - ook een defensieve kwetsbaarheid die regelmatig de kop opstak - keek FC Volendam zelfs tegen een achterstand aan. Waar FC Volendam wel op kon terugvallen was individuele klasse. Franco Antonucci stuurde met een prachtig steekpassje Martijn Kaars weg, die koelbloedig afrondde.

Trainer Wim Jonk greep halverwege in. Samir ben Sallam moest het veld ruimen en aanvoerder Boy Deul nam de plek van de meest verdedigende middenvelder over. De routinier zorgde voor rust op die positie. FC Volendam kreeg de overhand en bleef de kansen aaneenrijgen. Maar ondanks de kansen voor FC Volendam was Excelsior het dichtst bij een treffer. Reuven Niemeijer trof met zijn schot de buitenkant van de paal. In de absolute slotfase wist FC Volendam alsnog de winst naar zich toe te trekken. Tien minuten voor tijd kuste Francesco Antonucci met een volley nog de lat. Enkele minuten later was het dan eindelijk wel raak voor FC Volendam. Een afgeslagen hoekschop werd met de borst opgevangen door Boy Deul. Na een moment van controle besloot hij verwoestend uit te halen in de rechterbovenhoek.