Uitslag 0-4
Vrijdag 27 september 2019, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 8
Scoreverloop 14. Jamie Jacobs 0-1, 19. Robert Mühren 0-2 (penalty), 45+1. Robert Mühren 0-3, 72. Robert Mühren 0-4
Scheidsrechter Jannick van der Laan
Toeschouwers 4.041
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Kevin Visser, Noah Fadiga (FC Volendam), Calvin Mac-Intosh, Jordy van Deelen (SC Cambuur)
Rode kaarten Marco Tol (FC Volendam)
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga, Marco Tol, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Alex Plat, Francesco Antonucci (46. Martijn Kaars), Kevin Visser, Nick Doodeman (78. Jelle Duin), Zakaria El Azzouzi, Darius Johnson (24. Jari Vlak). Trainer: Wim Jonk
SC Cambuur Sonny Stevens, Jordy van Deelen, Calvin Mac-Intosh (66. Sven Nieuwpoort), Erik Schouten, Mees Hoedemakers, Issa Kallon, Jamie Jacobs (75. Delano Ladan), Stanley Akoy, Robert Mühren, David Sambissa, Ragnar Oratmangoen (62. Mitchel Paulissen). Trainer: Henk de Jong
Bijzonderheden Een penalty en een rode kaart voor een relatief licht vergrijp; Marco Tol - en daarmee FC Volendam - werd zeer zwaar gestraft voor het duwtje tegen Issa Kallon. Maar scheidsrechter Van der Laan volgde de regels en ontdeed vrijdagavond daarmee het duel tegen Cambuur al na negentien minuten van alle spanning. Want Robert Mühren deed van elf meter wat er van hem verwacht en gooide de wedstrijd in het slot: 0-2. Vijf minuten eerder had Jamie Jacobs met zijn vijfde treffer van het seizoen de bezoekers al aan de leiding geholpen: 0-1. Er bleek voor FC Volendam geen eer meer te behalen. Op een persoonlijk succes voor Volendam-doelman Nordin Bakker na. Vlak voor rust stopte hij de tweede strafschop die Robert Mühren mocht nemen, nadat Kevin Visser Issa Fallon in het strafschopgebied tegen de grond had geduwd. De Volendammer, in dienst van SC Cambuur, bracht zijn seizoensproductie alsnog op acht door in de blessuretijd van de eerste helft 0-3 en halverwege de tweede helft 0-4 aan te laten tekenen.