Uitslag 1-2
Vrijdag 22 november 2019, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 16
Scoreverloop 12. Martijn Kaars 0-1, 32. Derry John Murkin 0-2, 70. Jeffrey Fortes 1-2
Scheidsrechter Pol van Boekel
Toeschouwers 3.504
Stadion Van Donge & De Roo Stadion
Gele kaarten Noah Fadiga (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Excelsior Alessandro Damen, Dogucan Haspolat, Sieb Horemans, Thomas Oude Kotte, Hervé Matthys, Rai Vloet, Elías Mar Omarsson, Luigi Bruins, Thomas Verhaar (62. Joel Zwarts), Stijn Meijer (46. Sander Fischer), Ahmad Mendes Moreira (46. Jeffrey Fortes). Trainer: Ricardo Moniz
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga, Marco Tol, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex 'Worst' Plat, Jari Vlak (75. Gerry Vlak), Kevin Visser (90. Nick 'Mepper' Runderkamp), Nick Doodeman, Martijn Kaars, Derry John Murkin. Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Al vroeg in de wedstrijd was Stijn Meijer namens Excelsior dicht bij een goal. Zijn inzet belandde via Gijs Smal en de paal in de handen van doelman Nordin Bakker. Toch was het FC Volendam dat via een counter op voorsprong kwam. Op aangeven van Nick Doodeman maakte Martijn Kaars de openingstreffer. FC Volendam was daarna de bovenliggende partij en scoorde in de 31e minuut de verdiende 0-2. Uit een voorzet van Kevin Visser tikte Derry John Murkin van dichtbij zijn eerste seizoenstreffer binnen. Excelsior voerde aan het einde van de eerste helft wel de druk op, maar werd nauwelijks gevaarlijk. In de tweede helft kreeg Nick Doodeman een enorme kans namens FC Volendam in de 70e minuut, maar de vleugelaanvaller had het vizier niet op scherp staan. Excelsior bracht in de 70e minuut de spanning terug in de wedstrijd. Invaller Jeffrey Fortes kopte de 1-2 tegen de touwen. De slotfase van de wedstrijd was spannend. Excelsior zag een doelpunt van Fortes afgekeurd worden wegens buitenspel en FC Volendam wist geen potten meer te breken. De thuisploeg zette aan, maar kwam niet tot scoren.