Scoreverloop 7. Nick Doodeman 0-1, 87. Ferdy Druijf 1-1
Gele kaarten Francesco Antonucci (FC Volendam), Justin Bakker, Joeri Church (Jong AZ)
Rode kaarten Geen
Jong AZ Rody de Boer, Joeri Church, Justin Bakker, Maxim Gullit, Mauro Savastano (61. Richard Sedlacek), Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn (83. Richoneli Margaret), Hakon Evjen, Ferdy Druijf, Thijs Oosting. Trainer: Koen Stam
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga (83. Ibrahim El Kadiri), Micky van de Ven, Kevin Visser, Gijs Smal, Alex 'Worst' Plat, Jari Vlak (72. Marco Tol), Francesco Antonucci, Nick Doodeman, Boy Deul (60. Brian Plat) , Martijn Kaars. Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam had al snel succes, want binnen tien minuten was het 0-1. Jagende Volendammers brachten AZ-speler Thijs Oosting in het nauw en twee tellen later stond Nick Doodeman door een passje van Boy Deul vrij voor het doel. Beheerst krulde Doodeman de bal langs AZ-keeper Rody de Boer in de lange hoek. Via opnieuw Boy Deul en Nick Doodeman was Volendam al snel dicht bij de 0-2, maar ook Jong AZ kreeg de nodige kansen. Volendam-keeper Nordin Bakker redde enkele keren uitstekend, vooral bij kansen van Mohamed Taabouni en Ferdy Druijf.

In de tweede helft had FC Volendam de overwinning voor het grijpen, waarin Jong AZ lang niet meer zo gevaarlijk was als in de eerste helft. Pas een kwartiertje voor tijd was Jong AZ weer eens voor het doel gekomen. Toen was Martijn Kaars namens Volendam al twee keer dicht bij de 0-2 geweest. In de slotminuten kwamen daar ook nog eens kansen voor Franco Antonucci (twee keer) en invaller Ibrahim el Kadiri bij. Beiden misten. Ze schoten te slap (Antonucci) of te wild (El Kadiri). Toen vervolgens verdediger Micky van de Ven na een corner ook nog eens net naast kopte, riepen de eerste toeschouwers al ‘zul je zien dat ie zo nog aan de andere kant valt.’ Het duurde geen twee minuten voor ze gelijk kregen. Hakon Evjen, de Noorse winteraankoop van AZ, schudde een van zijn weinige echt goede acties uit zijn heupen en bediende spits Ferdy Druijf. Die tikte van dichtbij de 1-1 in. Daarna mocht FC Volendam in de blessuretijd zelfs nog blij zijn dat het geen 2-1 werd, want Hakon Evjen en Mohamed Taabouni waren nog dicht bij een doelpunt.