Uitslag 4-0
Vrijdag 6 maart 2020, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 29
Scoreverloop 34. Francesco Antonucci 1-0, 38. Ibrahim El Kadiri 2-0, 52. Francesco Antonucci 3-0, 88. Jelle Duin 4-0
Scheidsrechter Jannick van der Laan
Toeschouwers 6.263
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga, Brian Plat, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex Plat, Ibrahim el Kadiri (85. Darius Johnson), Kevin Visser, Boy Deul (77. Jelle Duin), Francesco Antonucci, Derry John Murkin (66. Nick Doodeman). Trainer: Wim Jonk
Jong Ajax Dominik Kotarski, Liam van Gelderen, Neraysho Kasanwirjo, Kik Pierie, Boy Kemper, Kenneth Taylor, Quinten Timber (63. Victor Jensen), Youri Regeer (85. Enric Llansana), Naci Ünüvar (46. Sontje Hansen), Alex Mendez, Juan Carlos Familia Castillo. Trainer: Mitchell van der Gaag
Bijzonderheden Het spel golfde op en neer in de beginfase, waarbij keeper Nordin Bakker de thuisploeg een aantal keren redde. Toch kwam FC Volendam op voorsprong. Francesco Antonucci wist in de 34e minuut de bal voor te geven, maar doordat er niemand aan zat werd de Jong-Ajax keeper Dominik Kotarski verrast en stond de voorsprong op het scorebord. Het liep daarna uitstekend aan Volendamse zijde, want 4 minuten later stond het 2-0. Francesco Antonucci stuurde Ibrahim el Kadiri de diepte in, waarna de buitenspeler heel goed wist af te ronden.

Na rust kwam FC Volendam sterker uit de kleedkamer. Binnen 7 minuten maakte Francesco Antonucci zijn tweede van de wedstrijd. Met links schoot hij de bal in de verre hoek. Na een uur te hebben gespeeld hadden de Volendammers de wedstrijd volledig in handen. De verdediging stond als een huis, waardoor aanvallen van Jong Ajax snel in de kiem konden worden gesmoord. Ibrahim el Kadiri probeerde vervolgens opnieuw te scoren, maar de behendige buitenspeler zag dat zijn geplaatste schot kon worden gered door Dominik Kotarski. Aan de andere kant greep Nordin Bakker weer goed in op een poging van Sontje Hansen. De Volendamse keeper bewees luttele momenten later dat hij een goede wedstrijd had. Een bal landde via de kluts op het hoofd van Sontje Hansen, maar de goalie werkte de bal uitstekend over. Jelle Duin zette vlak voor tijd de eindstand op het bord. Een voorzet van Nick Doodeman werkte de spits keurig achter Dominik Kotarski voor 4-0.