Uitslag 2-1
22 mei 2015
Eerste Divisie
Playoffs, ronde 2
Scoreverloop 67. Hennie Schilder 1-0, 90. Anthony van den Hurk 1-1, 90+2. Kevin van Kippersluis 2-1
Scheidsrechter Edwin de Graaf
Toeschouwers 3.883
Stadion Kras Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Volendam Theo Zwarthoed, Sofian Akouili, Ties Evers, Henny Schilder, Kevin Brands, Raymond Fafiani, Tom Overtoom, Brandley Kuwas, Erik Schouten, Ludcinio Marengo (90. Kevin van Kippersluis), Jermaine Lo Fo Sang. Trainer:
Tegenstander Tom Muyters, Chiro Vuza Ntoko, Maxime Gunst, Norichio Nieveld, Timothy Durwael, Branco van den Boomen, Fries Deschilder, Jens van Son, Diego Karg (46. Torino Hunte), Joey Sleegers, Roald van Hout (75. Anthony van den Hurk). Trainer:
Bijzonderheden In deze eerste wedstrijd van de tweede ronde playoffs lieten beiden ploegen zich vooral in de eerste helft niet van hun beste kant zien.  Aan de kant van de FC Volendam dook de snelle Marengo in de eerste helft regelmatig op in het strafschopgebied. Op slag van rust was de beste Eindhovense kans nog wel voor Van den Boomen. Na een ingestuurde corner schoot hij keihard net over. Maar omdat geen van beide ploegen de schroom van zich af durfde te gooien, was een doelpuntloze ruststand het logisch resultaat. Na rust kwam de wedstrijd meer tot leven. Met name Eindhoven schakelde een tandje bij. Dit leidde tot enkele mogelijkheden. Vooral een snoeihard schot van Joey Sleegers op de lat deed de supporters van de Volendam schrikken. Toch kwam Volendam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Henny Schilder brak in de 67ste minuut de ban door na een corner van Tom Overtoom binnen te koppen. In de blessuretijd leefde Eindhoven even in de veronderstelling dat het met een gelijkspel naar huis kan terugkeren. Anthony van den Hurk profiteerde dankbaar toen de bal na een vrije trap van Branco van den Boomen via de lat voor zijn voeten kwam. Maar de vreugde over de gelijkmaker maakte snel plaats voor een kater bij Eindhoven. Kevin van Kippersluis, koud in het veld, zorgde voor een mooi sluitstuk voor Volendam, 2-1.

Kevin Brands in duel met Norichio Nieveld. Foto Fred Rotgans, FCVD

Hennie Schilder kopt de 1-0 binnen uit een corner.

Volop vreugde na de bevrijdende treffer van Kevin van Kippersluit in de laatste minuut.