Uitslag 1-2
Zondag 26 januari 2014, 14:30
Eerste Divisie
Competitieronde 24
Scoreverloop 1. Robert Mühren 0-1, 44. Mario Bilate 1-1, 55. Ludcinio Marengo 1-2
Scheidsrechter Jochem Kamphuis
Toeschouwers 5.729
Stadion Spangen, Rotterdam
Gele kaarten Soufiane Laghmouchi (FC Volendam), Pieter Nys, Steef Nieuwendaal (Sparta Rotterdam)
Rode kaarten Geen
Sparta Khalid Sinouh, Daniël Breedijk, Michel Breuer, Kaj Ramsteijn, Donovan Slijngard, Steef Nieuwendaal (57. Soufian el Hassnaoui), Pieter Nys, Stef Peeters, Mario Bilate, Donovan Deekman, Mimoun Mahi (65. Pieter Langedijk). Trainer: Gert Kruys
FC Volendam Theo Timmermans, Gerry 'Not' Koning, Henny 'Vik' Schilder, Erik Schouten, Nick Coster, Levi Schwiebbe, Soufiane Laghmouchi, Tom Overtoom, Brandley Kuwas (80. Damien Menzo), Robert Mühren (83. Leon 'Bolle' Tol), Ludcinio Marengo. Trainer: Hans de Koning.
Bijzonderheden FC Volendam startte op een fluwelen wolk. Sparta trapte af richting de eigen harde kern, maar verspeelde de bal direct. Op rechts werd Gerry Koning weggestuurd, die een feilloze voorzet gaf op Robert Mühren. Diens kopbal verdween diagonaal achter keeper Khalid Sinouh. Deze ervaring maakt FC Volendam direct heel zelfverzekerd, wat de hele wedstrijd terug te zien was. Op uitstekende wijze werd Sparta bij het eigen doel weggehouden, rekenend op de steeds aanspeelbare spitsen bij balbezit. Alles leek erop te wijzen dat FC Volendam met de kleine, maar verdiende voorsprong de rust zou halen. In de laatste minuten voor rust gokte Sparta erop, dat er met opportunistischer aanvalsspel meer te halen was. Dat pakte voor FC Volendam niet goed uit. Een keer liep de verdediging uit de zone en prompt was het gelijk. De klutsbal werd drie keer van richting veranderd, voordat Mario Bilate deze achter Theo Timmermans kon duwen. Dat gaf Sparta een lekker gevoel in de tweede helft. Vol overgave probeerden de Rotterdammers de voorsprong op het bord te krijgen, maar ook nu was het FC Volendam dat de score naar zich toe trok. In een uitstekende omschakeling, tien minuten na rust, werd Ludcinio Marengo op links gevonden. Hij draaide naar binnen open, zag de ongedekte korte hoek en verraste de Sparta-doelman met een droge schuiver (1-2). In de laatste reguliere vijf minuten had eerst Damien Menzo en kort erop Ludcinio Marengo voor de bevrijdende derde goal moeten zorgen. Daardoor was het in de slotfase nog even billen knijpen.