Uitslag 4-2 (na verlenging)
Woensdag 25 augustus 2013, 20:45
KNVB Beker
Bekerronde 1
Scoreverloop 27. Lucas Andersen 1-0, 67. Robert Mühren 1-1, 94. Robert Mühren 1-2, 97. Lasse Schöne 2-2, 112. Danny Hoesen 3-2, 115. Lasse Schöne 4-2
Scheidsrechter Ed Janssen
Toeschouwers 27.715
Stadion Amsterdam Arena
Gele kaarten Nick Koster (FC Volendam), Lasse Schöne (Ajax)
Rode kaarten Geen
Ajax Jasper Cillessen, Niklas Moisander, Mike van der Hoorn, Ruben Ligeon, Lerin Duarte (77. Lesly de Sa), Siem de Jong (87. Viktor Fischer), Lucas Andersen, Daley Blind, Thulani Serero (40. Christian Poulsen), Lasse Schöne, Danny Hoesen. Trainer: Frank de Boer
FC Volendam Theo Timmermans, Gerry 'Not' Koning (114. Henk Veerman), Henny 'Vik' Schilder, Leon 'Bolle' Tol, Nick Coster, Tom Overtoom, Levi Schwiebbe (91. Raoul Esseboom), Brandley Kuwas, Ludcinio Marengo, Damiën Menzo (68. Soufiane Laghmouchi), Robert Mühren. Trainer: Hans de Koning
Bijzonderheden Deze bekerwedstrijd stond ondermeer in het teken van het overlijden van Gerrie Mühren op 67-jarige leeftijd aan de beenmergziekte MDS. Een dag na de uitvaartplechtigheid werd hij, bij opkomst van beide ploegen, geëerd door de Ajax-supporters met een indrukwekkend spandoek. Robert Mühren droeg, als enige Volendammer, een rouwband op verzoek van de familie. FC Volendam beperkte zich voor rust vooral tot verdedigen. Dat lukte vrije aardig, met dank aan enkele goede reflexen van Theo Timmermans. De doelman van FC Volendam had in de 28e minuut alleen geen antwoord op een schot van Lucas Andersen (1-0). Na rust was FC Volendam gevaarlijker. Daley Blind voorkwam met een sliding nog de gelijkmaker van Brandley Kuwas. Na 67 minuten leidde balverlies van Sander van der Hoorn wel een bijzondere treffer in van Robert Mühren, omdat 67 precies de leeftijd was dat zijn oom Gerrie overleed. Siem de Jong en Lasse Schöne misten nog dotten van kansen in reguliere speeltijd, maar in de verlenging (94e minuut) was het opnieuw Robert Mühren die toesloeg (1-2). Drie minuten later was het echter alweer 2-2, via Lasse Schöne uit een vrije trap. Danny Hoesen en opnieuw Lasse Schöne zorgden ervoor dat Ajax kon ontsnappen.