Uitslag 2-1
5 april 2009
Eredivisie
Competitieronde 29
Scoreverloop 10. Roy Makaay 0-1, 57. Dominique van Dijk 1-1, 82. Dominique van Dijk 2-1
Scheidsrechter Bas Nijhuis
Toeschouwers 6.002
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Yannick de Wit (FC Volendam), André Bahia, Leroy Fer (Feijenoord)
Rode kaarten Geen
Volendam Jeroen Verhoeven, Gerry ‘Not’ Koning, Mathieu Boots, Kelvin Maynard (78. Abdülhamit Yildiz), Henny ‘Vik’ Schilder, Yannick de Wit, Aaron Meijers, Paul de Lange, Dominique van Dijk, Gerson Sheotahul, Melvin Platje (70. Rowin van Zaanen)
Tegenstander Henk Timmer, Theo Lucius, André Bahia, Kelvin Leerdam (71. Dwight Tiendalli), Denny Landzaat, Giovanni van Bronckhorst, Luigi Bruins (82. Michael Mols), Georginio Wijnaldum (70. Andwélé Slory), Leroy Fer, Roy Makaay, Diego Biseswar
Bijzonderheden Feyenoord was in de eerste helft veel sterker dan FC Volendam. De Rotterdammers verzuimden evenwel na de openingstreffer van Roy Makaay in de tiende minuut de stroef combinerende thuisploeg meteen uit te schakelen. De spits kreeg bij zijn doelpunt de hulp van doelman Jeroen Verhoeven, die op het diagonale schot pijnlijk misgreep: 0-1. FC Volendam, dat in het begin van het seizoen in De Kuip met 5-0 verloor, maakte een machteloze indruk. Voor de rust kreeg alleen Aaron Meijers een kansje. Hij kon uit een voorzet van Melvin Platje zijn schoen echter niet goed tegen de bal zetten.

Na de pauze ging Feyenoord door met het missen van kansen. Verdediger André Bahia kopte in riante positie over de lat. Dominique van Dijk maakte er nadien onverwacht toch nog een echte wedstrijd van. Hij profiteerde in de 52e minuut van een misverstand tussen Giovanni van Bronckhorst en Theo Lucius in het Rotterdamse strafschopgebied. Tussen de benen van doelman Henk Timmer door tikte de middenvelder van FC Volendam in, 1-1. Doelman Jeroen Verhoeven kreeg daarna volop de gelegenheid zijn fout bij het eerste doelpunt goed te maken. Hij redde bekwaam op een schot van Landzaat en een vrije trap van Diego Biseswar. In de slotfase speelde FC Volendam vol op de winst. Het slappe Feyenoord liet zich terugdringen en liep 10 minuten voor tijd tegen de verdiende achterstand aan. Het was opnieuw Dominique van Dijk die na een vrije doortocht trefzeker was: 2-1. Diego Biseswar schoot daarna nog voor de tweede keer op de paal. De zege van FC Volendam betekende tevens dat de club de laatste plek in de eredivsie verliet. Het stokje werd overgedragen aan De Graafschap dat gelijkspeelde tegen Vitesse (0-0) en een slechter doelsaldo had.

Gerson Sheotahul wordt op de huid gezeten door Leroy Fer. Foto Fred Rotgans, FCVD

Dominique van Dijk laat zijn directe tegenstander Giovanni van Bronkhorst achter zich. Foto Fred Rotgans, FCVD

Hennie Schilder (Vik) zet druk op Roy Makaay. Foto Fred Rotgans, FCVD

Melvin Platje in de aanval. Feyenoorder Theo Lucius kijkt toe. Foto Fred Rotgans, FCVD