Uitslag 4-0
Dinsdag 25 januari 2005, 20:00
KNVB Beker
1/8 Finale
Scoreverloop 3. Jan Vennegoor of Hesselink 1-0, 44. Ji-Sung Park 2-0, 49. Mark van Bommel 3-0 (pen.), 52. Mark van Bommel 4-0
Scheidsrechter Rien Koopman
Toeschouwers 16.200
Stadion Philips Stadion, Eindhoven
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
PSV Heurelho Gomes, André Ooijer, Young-Pyo Lee, Alex, Wilfred Bouma, Mark van Bommel, Ji-Sung Park, Phillip Cocu (46. John de Jong), DaMarcus Beasley (46. Jefferson Farfan), Johann Vogel (65. Csaba Feher), Jan Vennegoor of Hesselink. Trainer: Guus Hiddink
FC Volendam Frank van der Geest, Peter Wijker, Sven Baas, Mathieu Boots, Cerezo Fung a Wing, Patrick Huisman, Maarten Woudenberg, Gerard Aafjes, Abdelhali Chaiat, Sebastiaan Steur (63. Ralf de Haan), Jeroen Ketting. Trainer: Job Dragtsma
Bijzonderheden Vanaf het beginsignaal waren de verhoudingen op het veld duidelijk. PSV was de ploeg die voetbalde en FC Volendam probeerde een achterstand zo lang mogelijk uit te stellen. Dat lukte de ploeg vrij aardig, want het duurde tot de 37e minuut voordat de Eindhovenaren de score konden openen. Jan Vennegoor of Hesseling kopte de bal uit een hoekschop van DaMarcus Beasley bij de eerste paal hard binnen. Nog geen 10 minuten later was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, toen Ji-Sung Park een voorzet van wederom DaMarcus Beasley fraai wist af te ronden. Even daarvoor had de Amerikaan zelf nog een goede mogelijkheid laten liggen. Na rust maakte PSV het karwei snel en vakkundig af. Mark van Bommel benutte eerst een penalty, nadat verdediger Peter Wijker Jan Vennegoor of Hesselink onreglementair had gevloerd. Nog geen 5 minuten later werd de aanvoerder van PSV door Johann Vogel alleen voor doelman Frank van der Geest gezet. Mark van Bommel bleef koel en bracht de marge op vier.