FC Volendam - Heracles Almelo

Wedstrijddetails  
 
Uitslag 3-1
Donderdag 19 juni 2003, 20:00
Nacompetitie
Nacompetitieronde 6
Scoreverloop 11. Jack Tuijp 1-0, 12. Roel Buikema 1-1, 38. Maurice Buijs 2-1, 66. Hoessein Ouhsaine 3-1
Scheidsrechter Dick van Egmond
Toeschouwers 6.025
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Brian van Loo (Heracles)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Robert van Westerop, Jermaine Holwijn, Cerezo Fung a Wing, Gerrie Koning, Maurice Buijs, Jack Tuijp, Gijs Luirink, Mischa Salden, Hoessein Ouhsaine, Dion Esajas (89. Sebastiaan Steur), Aturo Ten Heuvel (69. Brian Tevreden). Trainer: Henk Wisman
Heracles Almelo Brian van Loo, Rudy Jansen, Peter Reekers, Erwin Leurink, Mark Looms, Roel Buikema, Marnix Smit (25. Rene Kolmschot), Yuri Rose, Berry Hoogeveen (62. John Stegeman), Thijs Sluiter (30. Rachid Tibari), Rick Platvoet. Trainer: Gert-Jan Verbeek
Bijzonderheden FC Volendam keerde op die dag, na 5 jaar afwezigheid, voor 8e keer weer naar de Eredivisie, want de ploeg won in de laatste speelronde van de nacompetitie met 3-1 van Heracles Almelo. FC Volendam herstelde zich van de twee uitglijders, tegen Excelsior en Emmen, van de afgelopen weken. De ploeg won de eerste drie wedstrijden, maar verloor er vervolgens twee. Door de overwinning op Heracles Almelo kwam alles dan toch nog goed. Maurice Buijs was een hoofdrolspeler bij FC Volendam. De speler miste een strafschop, maar schoot vlak voor rust ook de 2-1 binnen. Roel Buikema maakte in eerste instantie nog gelijk, nadat Jack Tuijp FC Volendam op voorsprong had gebracht. In de tweede helft was het voornamelijk FC Volendam dat aanviel Keeper Van Loo van Heracles Almelo en het houtwerk voorkomen nog aantal keer een doelpunt, maar in de 66e minuut is het dan wel raak. Hoessein Ouhsaine gaf via een fraaie treffer het startsein voor een uitbundig en emotioneel volksfeest. De inwoners van Volendam waren wel weer toe aan een feestje. Verdoofd waren ze na de uitslaande brand op nieuwjaarsdag 2001 die aan veertien mensen het leven kostte. Pas het jaar daarvoor werd voor het eerst weer de jaarlijkse kermis gevierd. Het feest haalde het echter niet bij festiviteiten rond de promotie na de zege op Heracles Almelo.

Nog nooit kleurde de dijk en het stadion zo oranje als op die dag. Met luide aanmoedigingen werd Volendam tijdens de wedstrijd aangespoord.


Voorafgaand aan de wedstrijd feest in het supporterscafé "De Joppekop"


Jack Tuijp schiet de 1-0 onder keeper Brian van Loo door.


Maurice Buijs lift, vlak voor rust, de 2-0 over Brian van Loo.


Dolle vreugde na afloop op het veld.


Gijs Luirink na afloop op de schouders.


Het Volendammer bestuur na afloop met supporter Jan Smit.


De 'Heen en Weer' over de dijk richting het Gat van Nederland.


Feest bij de spelers in de “Heen en Weer 8”. Niet in de originele ‘botter’, maar een nieuwe. Een echte botter blijkt te groot en te zwaar vanwege de veiligheidseisen.


Trainer Henk Wisman poserend voor de Heen-en-Weer 8.


Feestvierend op de Heen-en-Weer in de late uren.


Bestuursleden Henk Schoorl en Henk Kras trots op het behaalde succes.