Uitslag 6-1
zaterdag 14 maart 1998, 19:30
Eredivisie
Competitieronde 25
Scoreverloop 32. Michael Laudrup 1-0, 35. Dean Gorré 2-0, 50. Frank de Boer 3-0 (pen), 51. Andrzej Rudy 4-0, 55. Dean Gorré 5-0, 65. Gerald Sibon 6-0, 83. Patrick Leeflang 6-1
Scheidsrechter Erik Koopman
Toeschouwers 47.321
Stadion Amsterdam Arena
Gele kaarten Rob Matthaei, Dennis Schulp, Miel Mans (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Ajax Edwin van der Sar, Mario Melchiot, Danny Blind (75. Raphael Supusepa), Frank de Boer, Dean Gorré, Ronald de Boer (63. Gerald Sibon), Michael Laudrup, Sunday Oliseh, Andrzej Rudy, Andy van der Meyde, Shota Arveladze (68. Jari Litmanen). Trainer: Morten Olsen
FC Volendam Rob Hilbers, Milan Berck Beelenkamp, René Binken, Vincent Gouttebarge, Dennis Klein, Silvan Inia (63. Ivica Vukov), Miel Mans, Rob Matthaei, Joeri Molenaar (46. Patrick Leeflang), Marco Boogers, Dennis Schulp (69. Yuri Rose). Trainer: Dick de Boer
Bijzonderheden In het eerste half uur had Volendam volledig grip op de wedstrijd. Twee mooie kansen van Silvan Inia gingen verloren. Toen scoorde Ajax binnen drie minuten twee keer en na rust binnen vijf minuten drie keer, waarmee voor FC Volendam het verhaal over en uit was.