Uitslag 3-1
Zondag 7 november 1993, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 13
Scoreverloop 45. Jari Litmanen 1-0, 50. Stefan Pettersson 2-0, 71. Ronald de Boer 3-0, 90. Fabian de Freitas 3-1
Scheidsrechter Herman van Dijk
Toeschouwers 19.151
Stadion De Meer, Amsterdam
Gele kaarten René Petiet, Johan Steur (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
Ajax Edwin van der Sar, Sonny Silooy, Danny Blind, Frank Rijkaard (46. Stefan Pettersson), Frank de Boer, Ronald de Boer, John van den Brom, Clarence Seedorf, Jari Litmanen (62. Dan Petersen), Finidi George, Marc Overmars. Trainer: Louis van Gaal
FC Volendam Edwin Zoetebier, Martin Koorn, René Binken, Danny den Ouden (75. Paul 'Madoet' Schilder), Johan Steur, Jorg Smeets, André Wasiman, René Petiet, Fabian de Freitas, Hans Bond (59. Arie Obdam), Ivica Vukov. Trainer: Leo Steegman
Bijzonderheden Ajax kende de gehele wedstrijd weinig problemen met FC Volendam. Vlak voor rust maakte Jari Litmanen, binnen enkele minuten, zijn fout goed. De Fin mocht kort voor rust een strafschop nemen nadat de Volendamse gelegenheidsback René Petiet in een achtervolging Marc Overmars onderuit had gehaald. Jari Litmanen schoot vanaf de stip over het doel. Even later zette hij Ajax toch op voorsprong na een uitstekende actie van Finidi George. In de tweede helft was invaller Stefan Pettersson, die de geblesseerde Frank Rijkaard verving, betrokken bij twee treffers. Hij zorgde zelf voor 2-0 na voorbereidend werk van Jari Litmanen en in de 70e minuut stelde hij met een lage voorzet Ronald de Boer in staat de 3e treffer in te schieten. Fabian de Freitas, die een sterke wedstrijd speelde, maakte vlak voor tijd met een afstandsschot nog 3-1.

Spitsuur in de Volendammer verdediging als Marc Overmars probeert door te breken.

Andre Wasiman in duel met Ajacied Dan Petersen.