Uitslag 1-6
Zondag 13 oktober 1985, 14:30
KNVB Beker
Bekerronde 1
Scoreverloop 30. Jack Klepper 0-1, 34. Ab Plugboer 0-2, 56. Henk Boerree 1-2, 59. Ab Plugboer 1-3, 64. Joop Böckling 1-4, 71. Koop Kerkstra (e.d.) 1-5, 88. Joop Böckling 1-6
Scheidsrechter Wil de Vrieze
Toeschouwers 2.200
Stadion Drachtster Bos, Drachten
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Drachten Hans de Vries, Gerrit Landman (67. Pier Noordmans), Joop Heidinga, Koop Kerkstra, Karst Jan van Slooten, Sjoerd Eppinga!, Henk Boeree, Jan-Harm Eppinga, Ron Kramer, Harry Hofstee (67. Frank Gaston), Egbert Muller. Trainer: Henk Prinsen
FC Volendam Jan Klouwer, Nico Zwarthoed (80. Ed Vijent), Jack klepper, Theo Bond, Hans Bakker, Johan Steur, Jan Schokker, Dave Bennettt (64. Rob Silven), Ab Plugboer, John Holshuijsen, Joop Böckling. Trainer: Barry Hughes
Bijzonderheden Het kostte FC Volendam 31 minuten om de openingstreffer te realiseren, waarna 4 minuten later de 0-2 volgde. Eerst verkeek doelman Hans de Vries, na net te zijn behandeld wegens een blessure, zich op een afstandsschot van verdediger Jack Klepper. Bij de les was doelman Hans de Vries vier minuten later wel, want zijn redding op de vrije trap van de Brit Dave Bennett was knap. De bal caramboleerde evenwel op de deklat, waarna alle Drachtsters toekeken hoe Ab Plugboer de bal over de lijn schoof. De thuisclub had daarvoor aardig tegenstand geboden, met reële kansen voor Egbert Muller en Henk Boeree. Vlak voor rust zond Henk Boeree Harry Hofstee nog alleen richting goalie Jan Klouwer, die deze dot van een kans onschadelijk wist te maken. Direct na de hervatting draaide Drachten de rollen om, kreeg men loon naar werken, maar werd de deur vervolgens nadrukkelijk opengezet. Hierdoor finishte FC Volendam, naast de dertien hoekschoppen, op zes doelpunten.

Ab Plugboer in duel met Drachten-middenvelder Sjoerd Eppinga (Foto LC/Wietze Landman).