Wedstrijddetails [Terug naar wedstrijden]

Uitslag 1-3
Zondag 18 maart 1979, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 19
Scoreverloop 14. Jo van Zoest 0-1, 19. Stuart Parker 0-2, 43. Kees Guyt 1-2, 89. Jo van Zoest 1-3
Scheidsrechter Egbert Mulder
Toeschouwers 4.000
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten Paul Bijvank (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Jaap Bloem, Jaap Braan, Kees 'Keje' Molenaar, Dick de Boer, Kees Guyt, Paul Bijvank (46. Kees 'Prop' Molenaar), Dick Helling, Jaap Visser, Klaas 'Puk' Tuyp Frank Kramer, Dick 'Sport' Bond. Trainer: Jan Mak
Sparta Pim Doesburg, Adri van Tiggelen, Luuk Balkestein, Bert Jansen, Ton Marijt, Louis van Gaal, Michel Valke, Jo van Zoest, Leendert de Goey, Wout Holverda (46. Ron Stevens), Stuart Parker (58. Sammy Morgan). Trainer: Mircea Petescu
Bijzonderheden De eindstand was geen juist beeld van de wedstrijd. FC Volendam had een veldoverwicht niet kunnen omzetten in doelpunten, terwijl Sparta elke spaarzame kans benutte. Voor rust speelde Sparta de Volendam-verdediging twee keer uit en de vleugelaanvallers Jo van Zoest en Stuart Parker scoorden ieder. In de 43e minuut kwam Volendam 1-2. Uit een corner van Paul Bijvank nam Kees Guyt de bal aan en scoorde. De tweede helft lukte het FC Volendam niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Vermoeid moesten de Volendammers zelfs nog een derde treffer van Sparta incasseren in de laatste minuut. Een snelle uitval met een gave combinatie van Ron Stevens, Berst Jansen en Jo van Zoest stelde de laatste in staat 1-3 te scoren.