Uitslag 3-0
Zondag 13 november 1977, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 14
Scoreverloop 45. Jaap Braan 1-0 (e.d.), 77. Jan van Deinsen 2-0, 84. René Notten 3-0
Scheidsrechter Jan Beck
Toeschouwers 16.507
Stadion De Kuip, Rotterdam
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Feyenoord Eddy Treijtel, Michel van de Korput, Ben Wijnstekers, Aad Mansveld, Wim Jansen, Richard Budding (80. Stanley Brard), Jan van Deinsen, Gerard van der Lem (72. Harry Melis), René Notten, Willy Kreuz, Clyde Best. Trainer: Vujadin Boskov
FC Volendam Jan Hoogland, Kees 'Keje' Molenaar, Kees Guyt, Jaap Braan (46. Jan 'Billy' Bond), Fred André, Hans Mol, Dick Helling, Jaap Visser (57. Jaap 'Suikere' Jonk), Frank Kramer, Dick 'Sport' Bond, Kees 'Pier' Tol. Trainer: Jan Mak
Bijzonderheden FC Volendam werkte hard en combineerde leuk tegen een eveneens goed spelend Feyenoord. Vlak voor rust bracht Feyenoorder Gerard van der Lem de bal midden voor het doel, waarna Clyde Best Volendam-verdediger Jaap Braan zo in paniek bracht, dat deze de bal in eigen doel werkte: 1-0. Een kwartier eerder was een doelpunt door Jan 'Billy' Bond wegens buitenspel afgekeurd. Na rust waren er veel kansen voor Feyenoord en in de 77ste minuut werd er één benut door Jan van Deinsen uit een voorzet van Willy Kreuz. Zes minuten voor tijd maakte René Notten er 3-0 van. Dat was meteen ook de eindstand.

De aanleiding tot de 1-0. Gerard van der Lem is Jaap Visser te snel af en levert een voorzet op spits Clyde Best. Jaap Braan probeert dit te voorkomen en werkt de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Jan van Deinsen knalt de 2-0 achter Jan Hoogland. Kees 'Keje' Molenaar kan het niet voorkomen.