Klasse Eerste Divisie
Plaats 6
Trainer Wim Jonk
Wedstrijden Ga naar seizoenstatistieken

Terugblik

Het was het tweede seizoen van trainer Wim Jonk. Franco Antonucci (Feijenoord), Noah Fadiga (Heracles), Gijs Smal (Twente) waren aan het einde van het vorige seizoen vertrokken. De eerste kwam echter al snel terug na een huurdeal met Feijenoord. En dankzij de contacten van Wim Jonk in Italië sloot ook spits Samuele Mulattieri uit de jeugd van Internazionale later aan. Het seizoen begon op 28 augustus 2020 met een aantal corona-maatregelen door het kabinet, waaronder het beperkt toelaten van publiek in stadions waar 1,5 meter afstand kon worden gehouden. Op 28 september 2020 maakte het kabinet echter bekend dat vanaf die datum er bij alle wedstrijden voorlopig geen publiek was toegestaan bij de wedstrijden. Deze maatregel had te maken met de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland, waardoor er strenge maatregelen genomen moesten worden om zo het aantal reisbewegingen van supporters te beperken. Deze maatregel werd uiteindelijk meerdere keren verlengd tot het einde van het seizoen.

De start van de competitie was niet in lijn met de ambities. De ploeg begon stroef met 1 punt uit de eerste 3 wedstrijden. Pas in oktober 2020 begon het beter te lopen. Bij Jong AZ werd met 2-6 gewonnen en Nick Doodeman kroonde zichzelf tot ’koning van de assist’. De buitenspeler zou in de winter - net als middenvelder Jari Vlak - echter vertrekken. Nick Doodeman ging naar Cambuur en Jari Vlak naar Eredivionist Emmen. Ook na de winterstop liep het in de competitie nog steeds niet helemaal volgens verwachting. Maar de piepjonge ploeg maakte, in januari 2021, wel grote indruk in de bekerwedstrijd tegen PSV, dat een helft lang wordt overklast. Maar Volendam vergat zichzelf te belonen en verloor wel met 2-0. Volendam beëindigde een wisselvallig seizoen als 6e. Dat was goed voor deelname aan de nacompetitie. Daarin was NAC de tegenstander. Het jonge Volendam stond stijf van de spanning en werd met 4-1 afgeserveerd. Volendam kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. “Het gaat erom of je het hele jaar stabiel genoeg bent. We zijn te wisselvallig geweest in wedstrijden die we over de streep hadden moeten trekken”, analyseerde trainer Wim Jonk na afloop van het seizoen. “Het is allemaal wel erg jong. We zullen moeten versterken in ervaring, anders zal promoveren een hele kluif worden.”
 

Achterste rij vlnr: Dean James, Derry John Murkin, Brian Plat, Giannis Iatroudis, Mickey v/d Ven, Nordin Bakker, Mike Eerdhuijzen, Jari Vlak, Dyllandro Panka, Josh Flint & Leon Maloney. Middelste rij vlnr: Roy Van Oort (Verzorger), Mohamed Betti, Samuele Mulattieri, Samir Ben Sallam, Kevin Visser, Joey Roggeveen, Barry Lauwers, Marco Tol, Darius Johnson, Zakaria El Azzouzi, Francesco Antonucci & Hans Bakker (Teammanager). Voorste rij vlnr: Freek De Boer (Hoofd Performance), Darryl Baly, Ibrahim El Kadiri, Alex Plat, Sipke Hulshoff (Assistent-Trainer), Wim Jonk (Hoofdtrainer), Edwin Zoetebier (Keepers-trainer), Boy Deul, Martijn Kaars, Nick Doodeman & Michel Hordijk (Skillstrainer).