Klasse 3e klasse A
Plaats 3
Trainer Ronald Dooijeweerd

Terugblik

Na de promotie in het vorige seizoen was het afwachten hoe de ploeg van Ronald Dooijeweerd het zou gaan doen in de 3e klasse. Het begon stroef met 2 verliespartijen in de eerste 4 wedstrijden. De ommekeer kwam op 3 oktober 2010 eigenlijk per toeval. Volendam (rkav) speelde uit tegen Schagen en rechtsbuiten Frank Karregat viel uit in de warming-up. Trainer Ronald Dooijeweerd had alleen verdedigers tot zijn beschikking. Laatste man Henk Veerman, die zich voortdurend bij zijn trainer had beklaagd over het gebrek aan scorend vermogen bij zijn medespelers, mocht zich op die plaats gaan bewijzen. Hij beschaamde dat vertrouwen niet, want hij scoorde drie doelpunten. De een nog mooier dan die andere. Henk Veerman zou vanaf die dag voorin blijven spelen. Volendam (rkav) klom met de winterstop tot de tweede plaats. Koploper SEW werd thuis verslagen met 3-0 door 2 prachtige doelpunten van Henk Veerman. De titelstrijd lag weer open, maar Volendam (rkav) hield het niet vol. Het leed het duur puntverlies tegen de laagvliegers Apollo, Blokkers en Alcmaria Victrix. De uiteindelijke kampioen SEW bleek constanter en bevestigde dat door Volendam op de laatste speeldag te verslaan.

Via de nacompetitie tegen Zaanlandia moest Volendam (rkav) alsnog proberen om promotie tewerkstelligen. Het werden twee knotsgekke wedstrijden, waarbij Zaanlandia weliswaar de terechte winnaar was maar pas na penalty’s de beslissing viel. In het thuisduel keek de Volendam (rkav) met de rust tegen een 0-3 achterstand aan. Zaanlandia speelde alles en iedereen zoek, was veel beter en deed zichzelf met 3 goals nog te kort. Alles leek vergooid voor Volendam (rkav). Maar na rust kwam daar verandering in. Volendam (rkav) zette druk en wist toch nog 2 goals te maken. Bobby Tol en Henk Veerman zorgen ervoor dat de uitwedstrijd evengoed nog spannend was. Bij Zaanlandia was echter iedereen er al op gerust dat de volgende ronde was bereikt. In het uitduel moest Volendam (rkav) winnen met minimaal 1 goal verschil om uitschakeling te voorkomen. De opdracht was dus duidelijk. Het begin van de wedstrijd was wederom voor Zaanlandia, dat een paar aardige kansen kreeg. Het was echter Tom Kwakman die Volendam (rkav) met een schitterende vliegende halve omhaal op 0-1 zette. Dat was ook de ruststand. Nu was alles weer in evenwicht. Na rust werd het publiek op een waar spektakel getrakteerd. Volendam (rkav) kwam na een uur spelen op 0-2 door Nick Water en de vreugde in het Volendam-kamp was ongekend. Die was echter van korte duur want voordat men weer zat, stond het alweer 1-2. Doelpunten bleven over en weer vallen met een uiteindelijke eindstand van 3-4. Een stand die voor penalty’s zou zorgen. Zaanlandia bleek uiteindelijk de koelbloedigste in deze loterij en promoveerde naar de 2e klasse.