Uitslag 4-0
Zaterdag 31 augustus 2024, 16:30
Eerste Divisie
Competitieronde 4
Scoreverloop 10. Robert Mühren 1-0 (pen.), 31. Alex Plat 2-0, 38. Aurelio Oehlers 3-0, 52. Aurelio Oehlers 4-0
Scheidsrechter Jochem Kamphuis
Toeschouwers 5.243
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Milan de Haan (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Barry Lauwers; Gladwin Curiel (89' Luca Blondeau), Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal; Alex Plat, Milan de Haan, Aurelio Oehlers (60' Mika van der Horst), Bilal Ould-Chikh (89' Imran Nazih); Henk Veerman (89' Caner Demircioglu), Robert Mühren (80' Quincy Hoeve). Trainer: Rick Kruys
TOP Oss Mike Havekotte; Giovanni Troupée, Calvin Mac-Intosh, Xander Lambrix, Jonathan Mulder; Karim Loukili, Mitchell van Rooijen, Arthur Allemeersch; Joshua Zimmerman, Abel William Stensrud (62' Tijmen Wildeboer), Giovanni Korte (76' Leonel Miguel). Trainer: Sjors Ultee
Bijzonderheden Had het FC Volendam de eerste drie competitiewedstrijden bepaald niet meegezeten, tegen TOP Oss koos Vrouwe Fortuna wel de zijde van de thuisploeg. Dat bleek al na tien minuten. Bij de eerste gevaarlijke FC Volendam-aanval veegde TOP Oss-doelman Mike Havekotte nogal onhandig Henk Veerman onderuit. Collega-spits Robert Mühren schoot van elf meter onberispelijk raak. Het was echter niet alleen geluk, dat FC Volendam aan de eerste zege hielp. Met de terugkeer van Xavier Mbuyamba en Yannick Leliendal na een schorsing en het basisdebuut van Gladwin Curiel stond het verdedigend beduidend beter en was er veel meer samenhang in het elftal. Toch duurde het tot de 30e minuut eer FC Volendam alle schroom van zich af gooide. Met zijn eerste treffer voor FC Volendam in ruim honderd wedstrijden - een bekeken schuiver in de benedenhoek - tekende Alex Plat (Worst) voor 2-0. Een zondagsschot van Aurelio Oehlers betekende nog voor rust 3-0. In de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, die nagenoeg niets weggaf aan TOP Oss. Bovendien zorgde opnieuw Aurelio Oehlers, weg gestuurd door de sterk spelende Alex Plat (Worst), voor 4-0. FC Volendam kon zich daarna beperken tot het rondspelen van de bal. Daarmee bleef het povere TOP Oss, dat toch als koploper het weekeinde was in gegaan, een grotere afstraffing bespaard.

TOP Oss-doelman Mike Havekotte vergrijpt zich aan Henk Veerman. Robert Mühren zou de strafschop die volgde benutten. Foto Fred Rotgans, FCVD.

Rechtsback Gladwin Curiel maakte een sterk basisdebuut.

Man-of-the-Match Alex Plat (Worst) had met zijn doelpunt en assist een grote bijdrage in de winst. Foto Fred Rotgans, FCVD.

Aurelio Oehlers viert zijn 2e doelpunt met de supporters. Foto Fred Rotgans, FCVD.

Xavier Mbuyamba was terug na zijn schorsing en speelde een sterke wedstrijd. Foto Fred Rotgans, FCVD.