Uitslag 3-0
Zondag 26 december 2023, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 13
Scoreverloop 5. Ruben van Bommel 1-0, 48. Vangelis Pavlidis 2-0, 58. Bruno Martins Indi 3-0
Scheidsrechter Bas Nijhuis
Toeschouwers 18.261
Stadion AFAS Stadion, Alkmaar
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
AZ Mathew Ryan, Yukinari Sugawara (69. Denso Kasius), Riechedly Bazoer, Bruno Martins Indi (69. Alexandre Penetra), David Möller Wolfe (85. Wouter Goes), Sven Mijnans (45. Djordje Mihailovic), Jordy Clasie, Tiago Dantas, Ernest Poku (69. Jayden Addai), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel. Trainer: Pascal Jansen
FC Volendam Mio Backhaus, Oskar Buur (67. Brian Plat), Benaissa Benamar, Josh Flint, George Cox, Damon Mirani (80. Robin Maulun), Calvin Twigt, Milan de Haan, Bilal Ould-Chikh, Robert Mühren (58. Lequincio Zeefuik), Garang Kuol (67. Zach Booth). Trainer: Matthias Kohler
Bijzonderheden FC Volendam had in Alkmaar helemaal niets in te brengen. Het stond erbij en keek ernaar. Het was buitengewoon pover wat de ploeg liet zien. Het mocht blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 voor AZ stond. De score was al heel vroeg in de wedstrijd geopend door Ruben van Bommel. De linksbuiten scoorde in de vijfde minuut op weergaloze wijze. Punt strafschopgebied, naar binnen kappen en uithalen in de verre hoek. Ook na rust kreeg AZ legio kansen en besliste uiteindelijk de wedstrijd door goals van Vangelis Pavlidis en Bruno Martins Indi.

Al na 5 minuten is Mio Backhaus kansloos op het schot van Ruben van Bommel. Foto Fred Rotgans, FCVD