90+4. Santiago Gimenez 2-1, 90+6. Igor Paixao 3-1
Gele kaarten Mio Backhaus (FC Volendam), Igor Paixao (Feyenoord)
Rode kaarten Geen
Feyenoord Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida (81. Javairo Dilrosun), Gernot Trauner, David Hancko, Marcos Lopez (58. Ramiz Zerrouki), Mats Wieffer, Quinten Timber, Antoni Milambo (59. Igor Paixao), Yankuba Mintheh (67. Leo Sauer), Santiago Gimenez, Luka Ivanusec (58. Ayase Ueda). Trainer: Arne Slot
FC Volendam Mio Backhaus, Xavier Mbuyamba (73. Bram van Driel), Benaissa Benamar (17. Zach Booth), Josh Flint, Brian Plat, Oskar Buur, Calvin Twigt, Damon Mirani, Milan de Haan, Lequincio Zeefuik (67. Quincy Hoeve), Bilal Ould-Chikh. Trainer: Michael Dinsdag
Bijzonderheden Feyenoord had uiteraard een groot overwicht in De Kuip, maar had moeite het stug verdedigende FC Volendam van zich af te schudden. De bezoekers kwamen er bovendien regelmatig dreigend uit en bovendien had Feyenoord-topscorer Santiago Gimenez het vizier voor rust niet op scherp. Het bleef daarom bij een magere 1-0 voorsprong via Quinten Timber. En nadat Lequincio Zeefuik - door interim-trainer Michael Dingsdag boven Robert Mühren verkozen - zijn basisplaats met een uiterst fraai doelpunt had gehonoreerd (1-1), daalden de eerste fluitconcerten van de tribunes neer op de thuisclub. Ook na rust hield FC Volendam redelijk eenvoudig stand, omdat bij Feyenoord de finesse ontbrak om het veldoverwicht in kansen om te zetten. Omdat het moegestreden FC Volendam evenmin in staat was om nog gevaarlijk te worden, bleef het lang 1-1. Pas diep in blessuretijd wist Feyenoord dankzij Santiago Gimenez de winst te pakken. Dat Igor Paixao er nog 3-1 van maakte in een verlaten doel - FC Volendam-doelman Mio Backhaus was mee naar voren in een laatste poging de gelijkmaker te forceren - was louter van belang voor de statistiek.