Uitslag 1-3
Zondag 23 oktober 2022, 20:00
Eredivisie
Competitieronde 11
Scoreverloop 24. Sydney van Hooijdonk 0-1, 45. Robert Mühren 1-1, 85. Mats Köhlert 1-2, 87. Amin Sarr 1-3
Scheidsrechter Edwin van de Graaf
Toeschouwers 6.600
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Benaissa Benamar, Daryl van Mieghem (FC Volendam), Pawel Bochniewicz, Simon Olsson, Thom Haye (SC Heerenveen)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Filip Stankovic, Xavier Mbuyamba, Benaissa Benamar (67. Brian Plat), Damon Mirani, Derry John Murkin, Walid Ould-Chikh (62. Imran Nazih), Carel Eiting, Gaetano Oristanio (62. Bilal Ould-Chikh), Daryl van Mieghem (77. Lequincio Zeefuik), Robert Mühren, Ibrahim El Kadiri (77. Jordi Blom). Trainer: Wim Jonk
SC Heerenveen Andries Noppert, Sven van Beek, Syb van Ottele (46. Anas Tahiri), Pawel Bochniewicz, Milan van Ewijk, Thom Haye, Tibor Halilovic (46. Rami Al Hajj), Mats Köhlert, Simon Olsson (90. Hussein Ali), Amin Sarr, Sydney van Hooijdonk. Trainer: Kees van Wonderen
Bijzonderheden FC Volendam kwam in de eerste helft tot de beste mogelijkheden: Benaissa Benamar schoot de bal op de lat, Heerenveen-middenvelder Mats Köhlert redde op een inzet van Ibrahim El Kadiri en Heerenveen-doelman Andries Noppert mazzelde met een redding op een omhaal van Xavier Mbuyamba. Het stadion vierde al feest na een doelpunt van Robert Mühren maar toen stak de VAR Heerenveen de helpende hand toe: doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Dat sterkte Heerenveen - dat tot dan toe nog helemaal niets in aanvallend opzicht had laten zien - enigszins en twee minuten later hadden de bezoekers via de Sidney van Hooijdonk de leiding genomen. Kort voor rust maakte Robert Mühren alsnog gelijk. Uit een vrije trap van Carel Eiting schoot de aanvaller de bal achter Andries Noppert. Nu kon de VAR niets voor de bezoekers betekenen. In de tweede helft liet Heerenveen meer van zich zien maar de aanvalsdrift werd gestokt door het noodweer dat over FC Volendam trok. Met een vertraging van 25 minuten werd de wedstrijd weer hervat. Wat volgde was een open laatste kwart waarin Heerenveen dankzij doelpunten van Mats Köhlert en Amin Sarr aan het langste eind trok.