Uitslag 2-3
Vrijdag 18 december 2020, 18:45
Eerste Divisie
Competitieronde 18
Scoreverloop 52. Mounir El Allouchi 1-0, 69. Sydney van Hooijdonk 2-0, 76. Sydney van Hooijdonk 3-0 (pen.)
Scheidsrechter Jeroen Manschot
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaarten Mickey van de Ven, Boy Deul (FC Volendam), Lewis Fiorini (NAC Breda)
Rode kaarten Geen
NAC Breda Roy Kortsmit, Robin Schouten, Dion Malone, Colin Rosler, Moreno Rutten (46. Jethro Mashart), Lewis Fiorini (87. Yassine Azzagari), Thom Haye, Mounir El Allouchi (87. Pjotr Kestens), Nick Venema, Mario Bilate (65. Sydney van Hooijdonk), Kaj de Rooij (75. Lex Immers). Trainer: Maurice Steijn
FC Volendam Joey Roggeveen, Mohamed Betti, Brian Plat (66. Giannis Iatroudis), Micky van de Ven, Dean James (58. Mike Eerdhuijzen), Boy Deul, Alex Plat, Francesco Antonucci, Nick Doodeman, Samuele Mulattieri (74. Jari Vlak), Martijn Kaars (58. Ibrahim El Kadiri). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Op het slecht bespeelbare veld in Breda leek het er aanvankelijk niet op dat NAC Breda al drie wedstrijden niet gescoord had en FC Volendam dertien wedstrijden ongeslagen was. FC Volendam begon slordig en kwam nauwelijks van eigen helft. NAC was dreigend maar uitgespeelde kansen wist het niet te creëren. Malone was met een kopbal (redding Roggeveen) nog het dichtst bij succes. Na een kwartiertje wist FC Volendam echter langzaam het initiatief over te nemen. Er waren mogelijkheden voor Samuele Mulattieri en Martijn Kaars. Maar doelpunten leverde het niet op. Samuele Mulattieri was er tien minuten voor rust wel dichtbij, maar werd binnen de lijnen getorpedeerd door NAC-doelman Kortsmit. Scheidsrechter Manschot deed net of zijn neus bloedde en verzuimde een strafschop te geven. Daarna strandde nog een inzet van Boy Deul op de paal. Het gebrek aan productiviteit kwam Volendam na rust duur te staan, want NAC Breda kwam op voorsprong tegen de verhouding in. De manier waarop was tekenend voor een ploeg die al weken lang niet weet te scoren. De vrije trap van Mounir El Allouchi leek volstrekt ongevaarlijk, maar werd door het muurtje zodanig van richting veranderd dat Joey Roggeveen kansloos was. Trainer Wim Jonk bracht met Giannis Iatroudis een extra spits in om meer druk op het NAC-doel te zetten. Hij kreeg echter direct het deksel op de neus. Uit een van de gevaarlijke counters van de thuisclub tekende Sydney van Hooijdonk voor 2-0. Uit een strafschop - Boy Deul zou Nick Venema hebben gevloerd - gooide Sydney van Hooijdonk vervolgens de wedstrijd in het slot. Boy Deul kon na een overtreding op Francesco Antonucci vanaf elf meter de stand een wat draaglijker aanzien geven, maar schoot op de lat. De nederlaag was niet alleen geflatteerd, maar ook onnodig. Het beter voetballende FC Volendam wist echter niet het voetballende overwicht in treffers uit te drukken.