Gele kaarten Mohamed Betti, Jay Kruiver (FC Volendam), Edgar Barreto (NEC Nijmegen)
Rode kaarten Geen
NEC Nijmegen Mattijs Branderhorst, Rens van Eijden (10. Kevin Bukusu), Cas Odenthal, Edgard Barreto, Bart van Rooij, Javier Vet, Jordy Bruijn, Dirk Proper, Souffian El Karouani, Rangelo Janga, Elayis Tavsan. Trainer: Rogier Meijer
FC Volendam Joey Roggeveen, Mohamed Betti (67. Jay Kruiver), Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin, Alex Plat, Francesco Antonucci, Boy Deul, Zakaria El Azzouzi (80. Martijn Kaars), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (80. Calvin Twigt). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden FC Volendam kreeg voor rust een lesje in effectief voetballen van NEC Nijmegen. FC Volendam mocht de bal hebben, maar wist daar maar weinig mee uit te richten. Het dreigde wel, maar beet nooit. Met name rechtsback Mohamed Betti mocht van NEC Nijmegen opbouwen, maar wist zich geen raad met de bal. En waar FC Volendam breide en er nooit in slaagde aanvalsleider Samuele Mulattieri te bereiken, waren de counters van de thuisploeg in gif gedrenkt. Dat het bij rust slechts 1-0 stond, was te wijten aan de matige afronding van de thuisclub, die kans op kans kreeg. Alleen Elayis Tavsan schoot - heel fraai - uit een vrije trap de bal in de bovenhoek. Het pleitte voor FC Volendam dat het na rust wel de mouwen opstroopte om tot een beter resultaat te komen. Maar de kansen bleven voor NEC Nijmegen. De bezoekers mochten doelman Joey Roggeveen dankbaar zijn dat hij met de voet redding bracht toen Elayis Tavsan alleen voor hem opdook. Het missen van kansen kostte NEC echter niet de kop, want FC Volendam wist er maar één te creëren. Maar uit een voorzet van Derry John Murkin kopte Martijn Kaars recht in de handen van doelman Branderhorst.