Uitslag 0-3
Vrijdag 2 april 2021, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 31
Scoreverloop 18. Robert Mühren 0-1, 27. Michael Breij 0-2, 80. Michael Breij 0-3
Scheidsrechter Ingmar Oostrom
Toeschouwers 0 (achter gesloten deuren)
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Mickey van de Ven, Derry John Murkin (FC Volendam), Ragnar Oratmangoen, Jarchinio Antonia (SC Cambuur)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Joey Roggeveen, Denso Kasius, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin, Alex Plat, Francesco Antonucci, Samir Ben Sallam (66. Dean James); Boy Deul (82. Calvin Twigt), Samuele Mulattieri, Ibrahim El Kadiri (66. Martijn Kaars). Trainer: Wim Jonk
SC Cambuur Sonny Stevens, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosh, Erik Schouten, Alex Bangura, Mees Hoedemakers, Ragnar Oratmangoen (74. Jasper ter Heide), Michael Breij (82. Delano Ladan), Jarchinio Antonia (74. Nick Doodeman), Robert Mühren, Issa Kallon (66. David Sambissa). Trainer: Henk de Jong
Bijzonderheden Tegen de koploper kreeg FC Volendam binnen 1 minuut al een grote kans om op voorsprong te komen. Sonny Stevens moest zich strekken om een geplaatst schot van Francesco Antonucci uit de bovenhoek te tikken. Aan de andere kant mocht FC Volendam zich in de 2e minuuut gelukkig prijzen dat Michael Breij een uitgelezen kans tegen Joey Roggeveen op schoot. Het 'schaakspel' waar trainer Wim Jonk vooraf aan refereerde, leek zich naarmate de eerste helft vorderde uit te vouwen, maar na 18 minuten spelen brak Robert Mühren de score open. De topscorer van de Eerste Divisie kwam bij de eerste paal voor zijn man en tikte een harde voorzet van de rechterkant binnen: 0-1. In de 27ste minuut kreeg FC Volendam een tweede tegentreffer te verwerken; doelman Joey Roggeveen ging afgrijzelijk in de fout op een afstandsschot van Michael Breij; de bal glipte door de benen van de doelman: 0-2. In de slotfase ging FC Volendam met opportunistisch voetbal op jacht naar een doelpunt. Ondanks de aanvallende bedoelingen viel de bal aan de andere kant binnen. Na geklungel achterin, zette Robert Mühren met een slim hakje Michael Breij voor de keeper en die maakte de 3-0 voor de Friezen.