Uitslag 2-2
Vrijdag 28 februari 2020, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 28
Scoreverloop 10. Francesco Antonucci 1-0, 26. Antoine Rabillard 1-1, 28. Antoine Rabillard 1-2, 58. Ibrahim El Kadiri 2-2
Scheidsrechter Ingmar Oostrom
Toeschouwers 4.022
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Martijn Kaars (FC Volendam), Jenthe Mertens, Sam Beukema,  (Go Ahead Eagles)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga, Kevin Visser, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex Plat, Jari Vlak (46. Boy Deul), Francesco Antonucci, Nick Doodeman (56. Ibrahim El Kadiri), Martijn Kaars, Derry John Murkin (76. Jelle Duin). Trainer: Wim Jonk
Go Ahead Eagles Hobie Verhulst, Jenthe Mertens, Sam Beukema, Joran Swart, Elso Brito, Alexander Bannink, Soufyan Ahannach, Elmo Lieftink, Jaroslav Navratil, Antoine Rabillard (66. Maarten Pouwels), Martijn Berden (70. Adrian Edqvist). Trainer: Jack de Gier
Bijzonderheden Al na negen minuten bewees Francesco Antonucci zijn klasse door met zijn rechterbeen hard uit te halen vanuit de tweede lijn. De bal schoof laag richting de linkerhoek en keeper Hobie Verhulst bleef staan: 1-0. De Deventenaren hadden al heel snel weer gelijk kunnen maken, maar Martijn Berden kon niet profiteren van een afgevallen bal. In twee minuten tijd keerde Go Ahead Eagles de wedstrijd volledig. Fransman Antoine Rabillard maakte namelijk twee doelpunten achter elkaar: eerst scoorde hij na een snel genomen vrije trap, even later rondde hij een voorzet van Berden af. De rust leek welkom voor de Volendammers, die even moesten hergroeperen.

Na rust wisselde trainer Wim Jonk aanvallend en bracht eerst Boy Deul in het veld en daarna Ibrahim El Kadiri. Laatstgenoemde beleefde een prima invalbeurt, sterker: de aanvaller stond koud op het veld toen hij scoorde. Het voorbereidende werk was van de andere invaller, Boy Deul. Er volgde een spannende slotfase waarbij de beste kansen voor de gasten uit Deventer waren. Joran Swart kopte geheel vrijstaand naast en keeper Nordin Bakker redde knap op een gevaarlijke inzet van Maarten Pouwels.