Uitslag 3-1
Vrijdag 4 oktober 2019, 20:00
Eerste Divisie
Competitieronde 9
Scoreverloop 17. Jelle Duin 0-1 (pen.), 19. Cyril Ngonge 1-1 (pen.), 78. Cyril Ngonge 2-1, 86. Yorbe Vertessen 3-1
Scheidsrechter Kevin Debeuckelaere
Toeschouwers 463
Stadion De Herdgang, Eindhoven
Gele kaarten Alex 'Worst' Plat, Mickey van de Ven (FC Volendam), Rico Zeegers, Claudio Gomes (Jong PSV)
Rode kaarten Geen
Jong PSV Youri Roulaux, Rico Zeegers (82. Baggio Wallenburg), Maxime Soulas, Tijn Daverveld, Steven Theunissen, Claudio Gomes, Richard Ledezma, Robin Schoonbrood, Cyril Ngonge, Olivér Horváth (56. Yorbe Vertessen), Chris Gloster. Trainer: Peter Uneken
FC Volendam Nordin Bakker, Noah Fadiga, Alex 'Worst' Plat, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal (64. Micky van de Ven), Zakaria El Azzouzi, Kevin Visser, Jari Vlak (62. Nick 'Mepper' Runderkamp), Nick Doodeman, Jelle Duin, Darius Johnson (70. Martijn Kaars). Trainer: Wim Jonk
Bijzonderheden Na een kwartier voetballen bracht Jelle Duin FC Volendam uit een strafschop op voorsprong, nadat Noah Fadiga door Steven Theunissen onderuit was gegleden. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Ook Cyril Ngonge scoorde uit een strafschop. Deze keer was Gijs Smal de veroorzaker en diezelfde Cyril Ngonge het gewillige slachtoffer. Het zou de enige keer blijken dat de Eindhovenaren voor rust in de buurt van het doel van Nordin Bakker kwamen. Als er punten voor het veldspel zouden worden gegeven had FC Volendam de eerste helft zonder twijfel gewonnen, al waren ook de mogelijkheden van de bezoekers makkelijk op een hand te tellen. Zakaria el Azzouzi was het dichtst bij de tweede treffer, maar zijn inzet na goed voorbereidend werk van Jelle Duin miste overtuiging. Er leek bij rust dus weinig aan de hand, maar in de tweede helft zakte het niveau van de bezoekers drastisch. Nordin Bakker voorkwam een treffer van Yorbe Vertessen en even later kopte Nick 'Mepper' Runderkamp de bal van de lijn, maar deze waarschuwingen bleken niet aan FC Volendam besteed. Een kwartier voor tijd schoof Alex 'Worst' Plat de bal pardoes in de voeten van Cyril Ngonge, die vervolgens geen strobreed in de weg kreeg gelegd en de 2-1 liet aantekenen. FC Volendam probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbrak. Drie minuten voor tijd maakte Yorbe Vertessen een eind aan de laatste twijfels: 3-1.