Scoreverloop 107. Marco van Ginkel 0-1, 119. Hirving Lozano 0-2
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Dylan Mertens (FC Volendam)
FC Volendam Hobie Verhulst, Ties Evers, Erik Schouten, Dan Klinkenberg, Gijs Smal (90. Paul Kok), Joey Veerman, Luis Pedro (105. Teije ten Den), Nick 'Mepper' Runderkamp (79. Dylan Mertens), Enzo Stroo (77. Rodney Antwi), Kevin Visser, Nick Doodeman. Trainer: Misha Salden
PSV Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin, Santiago Arias, Daniel Schwaab, Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar (90. Marco van Ginkel), Adam Maher (71. Mauro Junior), Luuk de Jong, Hirving Lozano, Albert Gudmundsson (72. Sam Lammers). Trainer: Philip Cocu
Bijzonderheden Van enig niveauverschil tussen de nummer laatst van de eerste divisie en de koploper van de eredivisie viel lange tijd weinig te bespeuren. In de eerste helft kreeg Adam Maher nog de grootste kans voor de Eindhovenaren. Op slag van rust dwong hij doelman Hobie Verhulst tot een redding. De thuisploeg, in de competitie nog zonder zege, stelde daar een gevaarlijke kopbal van Nick Doodeman tegenover. In de tweede helft bleef PSV het initiatief houden, maar een beslissing bleef lange tijd uit. Hirving Lozano, Maher, invaller Mauro Júnior, Luuk de Jong en Jorrit Hendrix verzuimden PSV in veilige haven te brengen. Hobie Verhulst vervulde daarbij een aantal keren een hoofdrol. Een verlenging bleek nodig en daarin trok PSV alsnog aan het langste eind. De ingevallen Marco van Ginkel, die aanvankelijk nog rust kreeg, passeerde na 107 minuten op artistieke wijze Hobie Verhulst. Het geknakte FC Volendam kon weinig meer uitrichten en verloor ook nog eens Dylan Mertens. Hij ging op de kuit van Marco van Ginkel staan en kreeg na raadplegen van de video-assistent een rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. In de slotminuten bepaalde Hirving Lozano de eindstand op 2-0.