Uitslag 2-1
Zondag 22 december 2013, 14:30
Eerste Divisie
Competitieronde 22
Scoreverloop 17. Patrick N'Koyi 0-1 (pen.), 60. Brandley Kuwas 1-1, 67. Robert Mühren 2-1 (pen.)
Scheidsrechter Merlijn Gerritsen
Toeschouwers 3.256
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Jonathan Hendrickx (Fortuna Sittard)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Theo Timmermans, Gerry 'Not' Koning, Henny 'Vik' Schilder, Nick Coster, Tom Overtoom, Levi Schwiebbe, Kevin Wattamaleo, Soufiane Laghmouchi (29. Brandley Kuwas), Ludcinio Marengo, Damiën Menzo (89. Leon 'Bolle' Tol), Robert Mühren. Trainer: Hans de Koning
Fortuna Sittard Ferhat Kaya, Roel Janssen, Kevin Kis, Jonathan Hendrickx, Yoann de Boer, Franco Zennaro (88. Dion Watson), Ramon Voorn, Patrick N'Koyi, Gevaro Nepomuceno (82. Bob Vankan), Patrick Amoah (73. Zlatko Zejnilovic), Aziz Khalouta. Trainer: Will Boessen
Bijzonderheden Het leek voor FC Volendam al snel helemaal mis te gaan, toen Kevin Wattamaleo bij een carambolage de bal pardoes op zijn hand kreeg. Ten onrechte zag scheidsrechter Merlijn Gerritsen er een strafschop in. Patric N’Koye pakte het cadeautje uit. Kansen op de gelijkmaker kwamen er, vooral via invaller Brandley Kuwas. Zijn missers werden bijna extra duur, want tegen de rust kwam Fortunees Franco Zennaro oog in oog met Volendam-keeper Theo Timmermans. De Limburger schoot hoog over. Even eerder ging Gevaro Nepomuceno op zoek naar een tweede penalty door bij een ingreep van Nick Coster naar de grond te gaan. Misschien was het ook wel een strafschop, maar Merlijn Gerritsen wuifde hem deze keer weg. In de tweede helft domineerde FC Volendam. De 1-1 was logisch, en wonderschoon: een voorzet van Henny 'Vik' Schilder werd verkeerd getaxeerd door keeper Ferhat Kaya, waarna Brandley Kuwas de bal vol op de slof nam en een granaat afvuurde in de kruising. Even daarna ging de bal op de stip, maar nu in het Limburgse strafschopgebied. Scheidsrechter Merlijn Gerritsen zag dat Jonathan Hendrickx een overtreding maakte op Robert Mühren. Het leek te licht voor een penalty, maar dat was eerder in de wedstrijd ook, dacht de leidsman mogelijk. Robert Mühren schoot vervolgens van elf meter strak binnen: 2-1.