Uitslag 4-1
Zaterdag 1 maart 2014, 16:30
Eerste Divisie
Competitieronde 30
Scoreverloop 22. Roland Bergkamp 1-0, 28. Oebele Schokker 2-0, 37. Alexander Bannink 3-0, 41. Robert Mühren 3-1 (pen.), 65. Roland Bergkamp 4-1
Scheidsrechter Siemen Mulder
Toeschouwers 2.205
Stadion JENS Vesting, Emmen
Gele kaarten Eric Veerman (FC Volendam), Shkodran Metaj (FC Emmen)
Rode kaarten Geen
FC Emmen Peter van der Vlag, Kevin Görtz, Tim Siekman, Shkodran Metaj, Sander Rozema (85. Rosario Almeida), Alexander Bannink, Bart de Groot, Yannick de Wit (71. Frits Dantuma), Leandro Resida (74. Quenten Martinus), Roland Bergkamp, Oebele Schokker. Trainer: Joop Gall
FC Volendam Theo Timmermans, Gerry 'Not' Koning, Gijs Luirink, Henny 'Vik' Schilder, Erik Schouten (65. Eric Veerman), Nick Coster, Tom Overtoom, Brandley Kuwas, Soufiane Laghmouchi (53. Damiën Menzo), Ludcinio Marengo, Robert Mühren. Trainer: Hans de Koning
Bijzonderheden Het was vanaf de eerste minuut een levendig duel met twee ploegen die speelden voor de winst. Kansen waren er over en weer, maar de thuisploeg toonde zich een stuk slagvaardiger dan FC Volendam. In de 23e minuut werd een prima aangesneden vrije bal van Leandro Resida door Roland Bergkamp achter Volendam-keeper Timmermans gekopt. Vijf minuten later kwam de thuisploeg op 2-0. Oebele Schokker rondde een aanval via Roland Bergkamp en Alexander Bannink beheerst af. In de 39e minuut werd de weelde voor FC Emmen nog groter en ditmaal was Oebele Schokker de man van de assist en mocht Alexander Bannink het laatste tikje geven: 3-0. Het duel leek gespeeld, maar in de 41e minuut kwam FC Volendam terug tot 3-1. Scheidsrechter Mulder gaf op advies van zijn assistent een strafschop na een vermeende overtreding van Shkodran Metaj op Brandley Kuwas. Robert Mühren wist wel raad met dit buitenkansje en zette Emmen-keeper Peter van der Vlag op het verkeerde been. Na rust was het aanvankelijk eenrichtingsverkeer richting de goal van FC Emmen, maar bleven grote kansen voor FC Volendam uit. In de 65e minuut besliste de thuisploeg het duel. Een goed uitgevoerde counter, werd door Roland Bergkamp afgerond: 4-1.