Scoreverloop 10. Viktor Elm 0-1, 84. Danijel Pranjic 0-2
Gele kaarten Yannick de Wit, Paul de Lange (FC Volendam)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Jeroen Verhoeven, Tim Bakens (85. Abdülhamit Yıldız), Gerry 'Not' Koning, Kelvin Maynard, Henny 'Vik' Schilder, Yannick de Wit (70. Aaron Meijers), Paul de Lange, Dominique van Dijk, Gerson Sheotahul, Jack Tuijp (65. Melvin Platje), Rowin van Zaanen. Trainer: Frans Adelaar
SC Heerenveen Hans Vonk (46. Brian Vandenbussche), Kristian Bach Bak, Michael Dingsdag, Goran Popov, Viktor Elm, Geert-Arend Roorda, Danijel Pranjic, Michal Svec, Christian Grindheim, Roy Beerens (87. Tarik Elyounoussi), Gerald Sibon (80. Paulo Henrique). Trainer: Trond Sollied
Bijzonderheden In de openingsfase had FC Volendam niet te klagen toen Danijel Pranjic zich mengde tussen een terugspeelbal van Gerry Koning (Not) op doelman Jeroen Verhoeven. Dankzij de doelman bleef de actie van Koning nog zonder gevolgen. Maar in de 10e minuut was het wel raak toen Viktor Elm mocht uithalen. Op zijn schuiver in de uiterste hoek was doelman Jeroen Verhoeven kansloos: 0-1. SC Heerenveen probeerde de wedstrijd snel te beslissen. De verdediging van de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om dat te voorkomen. Voor het eerste echte wapenfeit van de thuisclub tekende Yannick de Wit. Zijn afstandschot trof echter geen doel. Vlak voor rust was er een cruciaal moment in de wedstrijd toen Michel Sevec van Heerenveen, binnen de beruchte lijnen, Dominique van Dijk van scoren afhield. Scheidsrechter Björn Kuipers zag er geen strafschop in. Na de beelden gezien te hebben, gaf hij ruiterlijk toe dat de bal op de stip had gemoeten en dat Heerenveen eventueel de wedstrijd had moeten voortzetten met 10 man. Het was het cruciale moment in de wedstrijd. Heel sneu voor de thuisclub. Terecht dat FC Volendam zich zwaar benadeeld voelde door Kuiper.

Na rust had de thuisclub veel moeite om de verdediging van de Friezen te slechten. De kansen kwamen er uiteindelijk wel, maar aan de andere kant ontstonden ook herhaaldelijk gevaarlijke situaties voor het doel van Jeroen Verhoeven. Vaak zat er net op tijd een Volendam-been tussen om de Friezen van scoren af te houden. Nadat Melvin Platje in het veld was gekomen voor Jack Tuijp, werd FC Volendam gevaarlijker. Het was Melvin Platje die vanaf de rechtervleugel Gerson Sheotahul bereikte en na diens overstap had Dominique van Dijk op links de bal voor het inschieten, maar hij schoot naast. Aaron Meijers stuurde Van Dijk daarna nog een keer weg naar doelman Brian Vandenbussche (pal voor rust ingevallen voor Hans Vonk). Met het been wist de Heerenveen-doelman de 1-1 te voorkomen. Het was in de 84e minuut de dekselse Daniel Pranjic die een definitief einde maakte aan de Europese dromen van FC Volendam. Hij bleek sneller met de bal dan Henny Schilder (Vik) zonder. Met links schoot hij Heerenveens tweede treffer achter doelman Jeroen Verhoeven: 0-2.

De KNVB Beker voorafgaand aan de wedstrijd. Foto Fred Rotgans, FCVD

Een volgepakt stadion zorgde voor een prachtige sfeer. Foto Fred Rotgans, FCVD

Michal Svec werkt Dominique van Dijk in het strafschopgebied tegen de grond en een penalty lijkt de juiste beslissing. Arbiter Björn Kuipers geeft echter geen krimp. Foto Fred Rotgans, FCVD

Yannick de Wit aan de bal met in zijn rug Roy Beerens. Foto Fred Rotgans, FCVD

Doelpoging van Gerson Sheotahul, Foto Fred Rotgans, FCVD

Danijel Pranjic heeft de wedstrijd in het slot gegooid (0-2) en viert dat met zijn supporters. Foto Fred Rotgans, FCVD