Uitslag 3-5
Zondag 8 februari 2008, 14:30
Eredivisie
Competitieronde 22
Scoreverloop 8. Ola Toivonen 0-1, 27. Jeremie Brechet 0-2, 28. Gerson Sheotahul 1-2, 34. Paul de Lange (pen.), 41. Edison Mendez 2-3, 51. Edison Mendez 2-4, 85. Otman Bakkal 2-5, 87. Rowin van Zaanen 3-5
Scheidsrechter Pieter Vink
Toeschouwers 5.333
Stadion Kras Stadion, Volendam
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Jack Tuyp (FC Volendam), Ola Toivonen (PSV)
FC Volendam Jeroen Verhoeven, Tim Bakens, Mathieu Boots (64. Aaron Meijers), Gerry Koning, Kelvin Maynard (77. Melvin Platje), Henny 'Vik' Schilder, Paul de Lange, Dominique van Dijk, Bernard Hofstede (64. Jack Tuyp), Gerson Sheotahul, Rowin van Zaanen. Trainer: Frans Adelaar
PSV Andreas Isaksson, Carlos Salcido, Jeremie Brechet, Dirk Marcellis, Timmy Simons, Ola Toivonen, Edison Mendez, Jason Culina, Ibrahim Afellay (90. Danko Lazovic), Nordin Amrabat (61. Otman Bakkal), Balazs Dzsudzsak. Trainer: Dwight Lodeweges
Bijzonderheden Na een half uur leek PSV op weg naar een grote zege. Ola Toivonen en Jeremie Brechet hadden PSV op een 2-0 voorsprong gezet, maar FC Volendam kwam binnen vijf minuten terug in de wedstrijd. Gerson Sheotahul verkleinde de achterstand, op aangeven van Tim Bakens, en Paul de Lange benutte een strafschop na een overtreding van Ola Toivonen. Edison Mendez zorgde er uit een voorzet van Ibrahim Afellay voor dat PSV toch met een voorsprong ging rusten. Vroeg in de tweede helft maakte Edison Mendez, na een schitterende actie van Ola Toivonen, zijn tweede van de middag en leek de overwinning van PSV niet meer in gevaar te komen. Maar scheidsrechter Pieter Vink stuurde de Zweed kort daarna van het veld, nadat deze een elleboogstoot had uitgedeeld in een luchtduel met Tim Bakens. Erg lang kon FC Volendam niet profiteren van de man-meer-situatie, aangezien Jack Tuyp na een tackle van achteren op Ibrahim Afellay van het veld werd gestuurd door Pieter Vink. De spits van FC Volendam stond slechts drie minuten binnen de lijnen en had nog geen bal geraakt. In het restant van de wedstrijd ging FC Volendam moedig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar PSV kwam niet meer in gevaar. Otman Bakkal maakte er zelfs nog 2-5 van, waarna Rowin van Zaanen de eindstand bepaalde op 3-5.