Uitslag 1-2
Dinsdag 3 februari 2009, 20:00
Eredivisie
Competitieronde 21
Scoreverloop 5. Arjan Swinkels 1-0 (pen.), 58. Rowin van Zaanen 1-1, 85. Henny 'Vik' Schilder 1-2
Scheidsrechter Jan Wegereef
Toeschouwers 12.500
Stadion Koning Willem II Stadion, Tilburg
Gele kaarten Tim Bakens, Rowin van Zanen (FC Volendam), Maikel Aerts, Frank Demouge, Sergio Zijler (Willem II)
Rode kaarten Geen
Willem II Maikel Aerts, Arjan Swinkels, Leo Veloso, Jens Janse, Paul Quasten (60. Danny Mathijssen), Ibrahim Kargbo, Saïd Boutahar (46. Ibad Muhamadu), Niels Vorthoren, Steef Nieuwendaal (88.George Mourad), Frank Demouge, Sergio Zijler. Trainer: Andries Jonker
FC Volendam Jeroen Verhoeven, Tim Bakens, Mathieu Boots (83. Arvid Smit), Gerry 'Not' Koning, Henny 'Vik' Schilder, Marijn Sterk (78. Aaron Meijers), Paul de Lange, Dominique van Dijk, Bernard Hofstede, Jack Tuijp (75.), Rowin van Zaanen. Trainer: Frans Adelaar
Bijzonderheden Na 5 minuten lag de bal al op de stip. Voor een volstrekt correcte ingreep van Tim Bakens gaf scheidsrechter Jan Wegereef Willem II wel erg makkelijk een strafschop en Tim Bakens geel. Deze weggever werd door Arjan Swinkels benut. Daarmee kwam FC Volendam op achterstand, terwijl het ijzersterk gestart was. Al in de eerste minuut kregen achtereenvolgens Jack Tuijp, Dominique van Dijk en Rowin van Zaanen een ideale kans om de score te openen. Maar gebrek aan scherpte en de paal stonden succes in de weg. Na de niet normale tegenvaller trok Volendam aanvankelijk het initiatief alsnog naar zich toe, maar het kon weinig goeds doen in de ogen van Wegereef. Willem II voelde zich gesterkt en toog ten aanval. Veel gevaar kwam er niet uit. Ook FC Volendam kwam met veel aanvallers uit, maar als doelman Maikel Aerts naderbij kwam, was de felheid weg. FC Volendam was niets de mindere op het moeilijk bespeelbare veld, maar trok de partij niet gelijk, wat gemakkelijk had gekund.

In de tweede helft nam FC Volendam alles in eigen hand. In de 57e minuut hadden drie man het doel in het vizier. Uiteindelijk was het Rowin van Zaanen de gelijkmaker produceerde. Het thuis-publiek ging kermend tekeer, omdat FC Volendam de Tilburgers volledig overvleugelde. Korte tijd later had Jack Tuijp de overwinning kunnen inluiden. Een magnifieke balhandeling van hem werd keihard tegen de lat gewerkt. Het was uitstel van executie. Met nog 7 minuten op de klok werd de bal voor de zoveelste keer voor het Willem II-doel gebracht. Nu raakte Henny Schilder de bal op aangeven van Rowin van Zaanen zo, goed dat Maikel Aerts kansloos was. FC Volendam pakte daarmee terecht de eerste overwinning op vreemde bodem.