Uitslag 2-1
Zondag 15 oktober 1978, 14:30
KNVB Beker
Bekerronde 2
Scoreverloop 15. Jan van Deinsen 1-0, 30. Jaap 'Suikere' Jonk (Suikere) 1-1, 88. Dick 'Sport' Bond 2-1
Scheidsrechter Bep Thomas
Toeschouwers 6.500
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
FC Volendam Frans Hoek, Theo Vonk, Fred André, Kees 'Keje' Molenaar, Kees Guijt, Dick Helling (16. Jaap Visser), Jaap 'Suikere' Jonk, Klaas 'Puk' Tuijp, Paul Bijvank, Dick 'Sport' Bond, Frank Kramer. Trainer: Jan Mak
Feyenoord Eddy Treijtel, Stanley Brard, Michel van der Korput, Aad Mansveld, Ben Wijnstekers, Wim van Til, René Notten, André Stafleu, Jan van Deinsen, Peter Houtman, Richard Budding. Trainer: Vaclav Jezek
Bijzonderheden Deze wedstrijd stond bol van supporters-incidenten. Het Feyenoord legioen staat erom bekend dat het menig wedstrijd voor de club heeft gewonnen. Toen Feyenoord op bezoek kwam in Volendam, gebeurde die dag, hoe onwaarschijnlijk ook, het tegenovergestelde. Het werd de wedstrijd van opstootjes op de tribune en het incident met 2 ballen op het veld. In de eerste helft kwam Feyenoord al vroeg op voorsprong door Jan van Deinsen, waarna Jaap Jonk (Suikere), in de 28e minuut, namens FC Volendam uit een vrije trap de gelijkmaker liet aantekenen. In de tweede helft domineerde Feyenoord zonder echt grote kansen te creëren. Juist op het moment dat Feyenoord toch de 1-2 scoorde, werd vanuit het Feyenoord-vak een lek gestoken bal het veld op gegooid. Scheidsrechter Bep Thomas kon daarom niet anders dan de treffer annuleren en met een scheidsrechtersbal de wedstrijd hervatten. Voor Feyenoord trad toen de 'Wet van Murphy' in werking. Twee minuten voor tijd ontliep Jaap Jonk (Suikere) een tackle van Aad Mansveld waardoor hij in staat was om Dick Bond (Sport) te lanceren die geen moeite had om doelman Eddy Treijtel met een diagonaal schot te passeren, 2-1. Dit betekende het einde van het bekeravontuur voor Feyenoord. FC Volendam zou dat seizoen doorstoten, via Noordwijk en Sparta, tot de halve finale van de KNVB beker. Het vond uiteindelijk zijn waterloo, over 2 wedstrijden, tegen Ajax dat uiteindelijk de KNVB beker won.