Scoreverloop 45. Jan 'Taze' Plat 1-0, 53. Stef Walbeek 1-1, 60. Kees Guijt 2-1
Gele kaarten Hans Voskamp (Go Ahead Eagles)
Rode kaarten Geen
FC Volendam Frans Hoek, Dick de Boer, Kees Guyt, Jaap 'Suikere' Jonk, Jaap Braan, Fred André (15. Jan Schokker), Kees 'Keje' Molenaar (77. Wim 'Ballap' Kwakman), Dick Helling, Frank Kramer, Dick 'Sport' Bond, Jan 'Taze' Plat. Trainer: Jan Mak
Go Ahead Eagles Henri van Leeuwen, Jan van Dijk, Dick Schneider, Martin Koopman, Wim Woudsma, Hans Voskamp, Stef Walbeek (74. Johnny Oude Wesselink),Tommy Kristiansen, Jan Groeneweg, Jacques van der Pas, Jo Körver. Trainer: Joop Brand
Bijzonderheden FC Volendam klampte zich aan de laatste strohalm om de naderende degradatie te ontlopen. Door de winst had de ploeg voorlopig nog alles in eigen handen. De wedstrijd zelf was sterk wisselend. Volendam liet af en toe goed aanvalswerk zien, terwijl Go Ahead Eagles onder aanvoering van Dick Schneider weinig problemen hadden om die aanvallen voortijdig te ontrafelen. Vlak voor rust wist FC Volendam uit een vrije trap toch op 1-0 te komen door Jan 'Taze' Plat. Vlak na rust trok Stef Walbeek met een erg fraaie kopbal de zaken weer gelijk: 1-1. Uiteindelijk stelde verdediger Kees Guyt de zege voor FC Volendam veilig door uit een onoverzichtelijke situatie van dichtbij in te knallen. Protesten van Go Ahead Eagles voor buitenspel werden terecht afgewezen door scheidsrechter Draaisma.