Scoreverloop 28. Kees 'Pier' Tol 1-0, 35. Dick Helling 2-0, 84. Jaap Visser 3-0
Stadion Volendam Stadion
Gele kaarten Geen
Rode kaarten Geen
Volendam Frans Hoek, Hans Mol, Kees Guyt, Fred André, Johnny van Wensveen, Jan 'Billy' Bond, Dick Helling, Jaap 'Suikere' Jonk, Dick 'Sport' Bond (63. Jaap Visser), Cor Zonneveld (81. Frank Kramer)
Tegenstander Heinz Stuy, Leo de Leeuw (46. Heini Otto), Tjeerd Koopman,Theo Swart, Leen van der Merkt, Co Stout, André Wetzel, Ton Kamphues, Cor Sweerissen, Cees van Veenendaal, Martin Wiggemansen (35. Wilfred Busker)
Bijzonderheden Op het, door de voortdurend neervallende regen, spekgladde veld begonnen beide ploegen zeer zwak. Cor Zonneveld hielp FC Volendam over het dode punt heen. Na een klein half uur ving hij de bal op, zette twee verdedigers op het het verkeerde been en bood Kees Tol (Pier) een niet te missen kans (1-0). FC Volendam kwam toen goed los. Zeven minuten na het eerste doelpunt kopte Dick Helling na een door uitblinker Dick Bond (Sport) genomen vrije trap de bal langs Heinz Stuy. In de tweede helft was FC Volendam superieur. Vooral het middenveld Dick Bond (Sport), Jaap Jonk (Suikere) en Dick Helling speelden zeer sterk. In de voorhoede van Volendam was vooral Cor Zonneveld gevaarlijk. Het derde doelpunt kwam voor rekening van de oud-Amsterdammer Jaap Visser, die de plaats van Dick Bond (Sport) had ingenomen. Eerst schoot hij nog tegen Heijnz Stuy op, maar de tweede keer faalde hij niet (3-0). In de laatste minuut haalde scheidsrechter Van Dijken zich de woede van het publiek op de hals door af te fluiten toen Jan Bond (Billy) voor een leeg doel stond.